Ak sa vám už zunovali klasické rezne, tieto z kačacích pŕs a stehien, bez kosti a kože sú fajn obmenou 🙂 Ideálne upečené v rúre alebo ak holdujete vyprážaným rezňom a dáte si ich raz za čas, tak hoc aj vyprážané.
1
Done
|
Kačacie prsia a stehná očistíme a odstránime z nich kožu a kosti. Narežeme na rezne, vyklepeme a posolíme. |
2
Done
|
Na obaľovanie použijeme strúhanku zmiešanú s puffovanou quinoa. Rezne poriadne popritláčame o strúhanku s quinoa a namočíme do rozšľahaného vajíčka, Vypanírujeme už len zľahka zas v strúhanke s quinoa. A dáme do vopred vyhriatej rúry piecť na plech, ktorý sme si jemne postriekali troškou oleja. Pečieme a podľa nutnosti otáčame. Ideálne nastaviť rúru na horný, spodný ohrev s ventilátorom. Rezne tak budú chrumkavé a nepresušia sa. Alebo v prípade, že ich chcete vypražiť, postup je ako pri bežných rezňoch. |
3
Done
|
Po dopečení podávame s čerstvou zeleninou. Ja som použila čerstvú kapustu s mrkvou a šalátom, s kvapkou oleja, soľou a citrónovou šťavou. Dobrú chuť :) |