Lotosový koreň používam už nejaký ten rok v našej kuchyni a okrem toho, že vývar z neho je vynikajúci na potlačenie kašľa pri prechladení, je skvelý aj pri bežnom varení. Veď skúste sami 🙂 Dostať ho bežne v bioshopoch v malých sáčkoch v sušenej podobe alebo pri veľkom šťastí natrafíte aj na čerstvý lotosový koreň v obchode.
1
Done
|
Uvaríme si lotosový koreň a vývar z neho môžme vypiť. (Je výborný proti kašľu). Plátky koreňa si dáme bokom a na olivovom oleji si jemne opečieme vyklepané medailónky z kuracích pŕs. Ochutíme soľou, zeleným korením, sójovou omáčkou Tamari a troškou medu. Uvaríme si soba rezance a zlvášť aj malé kukuričky. |
2
Done
|
Na záver si na panvici premiešame soba rezance s mäasom a zredukovanou omáčkou z mäsa, pridáme lotosový koreň, kukuričky nakrájané na kolieska a dozdobíme troškou čerstvého šalátu. |