0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
800 gr Hovädzie stehno
2 PL Olivový olej
Cesnak
Soľ
Čierne korenie
1 ks Aji Amarillo čerstvé alebo pasta 1 PL
1 nožička Stopkatý zeler
3 ks Cibuľa
6 ks Cherry paradajky
Petržlenová vňať
Zemiaky
Ryža

Lomo saltado

  • 95 minút
  • Porcie 4
  • Priemerný

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Prvýkrát som jedla Lomo Saltado v peruánskej reštaurácii v Ríme a úplne som si ho zamilovala. Peruánska kuchyňa mi je veľmi blízka a hoc nie všetky ingrediencie bežne u nás dostať, zohnať sa dajú cez niektoré e-shopy. Jednoznačne jedlo, ktoré treba ochutnať.

Kroky

1
Hotovo

Hovädzie mäso nakrájame na rezance a poopekáme ho na troche olivového oleja, pridáme na drobno nakrájanú nožičku stopkatého zelera, soľ, čierne korenie, cesnak. Dusíme kým mäso nebude mäkšie.

2
Hotovo

Nakrájame si zemiaky na hranolčeky a dáme buď do rúry alebo ich vypražíme. Pripravíme si aj ryžu.

3
Hotovo

Keď je mäso skoro hotové odkryjeme ho a necháme redukovať šťavu, pridáme cherry paradajky, Aji amarillo, z ktorého bude mäso príjemne pikantné a tesne pred koncom varenia pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Tú poopekáme len kým zmäkne a ostane sladkastá. Nakoniec pridáme už na tanieri medzi mäso aj hranolky, posypeme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s ryžou ako prílohou.

lopezka

Dopredu
Soba rezance s lotosom
Dozadu
Panna Cotta
Dopredu
Soba rezance s lotosom
Dozadu
Panna Cotta

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.