0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
800 gr Hovädzie stehno
2 PL Olivový olej
Cesnak
Soľ
Čierne korenie
1 ks Aji Amarillo čerstvé alebo pasta 1 PL
1 nožička Stopkatý zeler
3 ks Cibuľa
6 ks Cherry paradajky
Petržlenová vňať
Zemiaky
Ryža

Lomo saltado

  • 95 minút
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Prvýkrát som jedla Lomo Saltado v peruánskej reštaurácii v Ríme a úplne som si ho zamilovala. Peruánska kuchyňa mi je veľmi blízka a hoc nie všetky ingrediencie bežne u nás dostať, zohnať sa dajú cez niektoré e-shopy. Jednoznačne jedlo, ktoré treba ochutnať.

Steps

1
Done

Hovädzie mäso nakrájame na rezance a poopekáme ho na troche olivového oleja, pridáme na drobno nakrájanú nožičku stopkatého zelera, soľ, čierne korenie, cesnak. Dusíme kým mäso nebude mäkšie.

2
Done

Nakrájame si zemiaky na hranolčeky a dáme buď do rúry alebo ich vypražíme. Pripravíme si aj ryžu.

3
Done

Keď je mäso skoro hotové odkryjeme ho a necháme redukovať šťavu, pridáme cherry paradajky, Aji amarillo, z ktorého bude mäso príjemne pikantné a tesne pred koncom varenia pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Tú poopekáme len kým zmäkne a ostane sladkastá. Nakoniec pridáme už na tanieri medzi mäso aj hranolky, posypeme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s ryžou ako prílohou.

lopezka

previous
Soba rezance s lotosom
next
Panna Cotta
previous
Soba rezance s lotosom
next
Panna Cotta

Add Your Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.