Hovädzí stroganoff ako ho robím ja 🙂 Veľakrát som v reštauráciách ostala sklamaná, keď som mala chuť na stroganoff a doniesli mi kyslú omáčku prepchatú cibuľou, topiacu sa v oleji, prípadne z taniera na mňa čumeli mastné oká. Tak som začala variť stroganoff doma a tu je výsledok 🙂
1
Done
|
Hovädzie stehno nakrájame na rezance. Na olivovom oleji orestujeme šalotku a pridáme mäso. Dochutíme čiernym korením, troškou sušeného cesnaku, pridáme horčicu a paradajkovú omáčku (používam domácu passatu), sójovú omáčku a necháme uvariť do mäkka. Aby omáčka nebola kyslá pridávam trošku medu. Mäso robievam v tlakovom hrnci, cca 60 minút, ale záleží to aj od množstva mäsa. Ak robíte menšiu dávku radšej si nastavte len 40 - 45 minút. |
2
Done
|
Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu (ak chcete omáčku zahustiť, k smotane pridajte 1 PL hladkej múky). Premiešame a necháme ešte povariť. Na záver pridáme trochu šťavy z nakladaných kyslých uhoriek, ktorá pekne prepojí chute. Smotanu pridávame až na záver aby sa nám omáčka nezrazila, alebo ju možeme úplne vynechať. Je lepšie použiť menej tuku a zahusťovať až na záver aby sa v omáčke nevytvorili mastné oká. Pred servírovaním ešte ochutnáme a ak niečo chýba dochutíme. |
3
Done
|
Stroganoff servírujem s červenou a natural ryžou a čerstvou zeleninkou. |
2 Comments Hide Comments
Dnes som to vyskúšala a vyšlo to fantasticky, ďakujem 🙂
Jeeej super tesim sa 🙂 A dakujem za spatnu vazbu 🙂