0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
2 ks Kuracie prsia môžete použiť aj vykostené kuracie stehná
1 PL Extra panenský olivový olej
Čierny sezam
2-3 PL Mandľové maslo
1 dcl Voda
Himalájska soľ
Čierne korenie
Kurkuma
na špičku noža Sušený cesnak
1 hrnček Červená ryža

Kuracie prsia s kurkumou

Typ kuchyne
  • 35 minút
  • Porcie 2
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Kurkuma nazývaná aj indický šafrán je korenie, ktoré v mojej kuchyni nesmie chýbať. Tentokrát som pripravila kuracie prsia s kurkumou skombinované s mandľovým maslom. Výsledok je naozaj veľmi chutný 🙂

Kroky

1
Hotovo

Uvaríme si červenú ryžu.

2
Hotovo

Kuracie prsia narežeme na medailónky cca 1,5cm hrubé a vyklepeme ich. Na troške olivového oleja medailónky opečieme. Osolímeich, pridáme čierne korenie, trošičku cesnaku, ale naozaj len trošku a kurkumu. (Použila som čerstvú kurkumu, ale sušená je úplne ok) - množstvo podľa chuti, ale cca 1/2 - 1 KL. Keď sú medailónky z kuracích pŕs hotové, pridáme mandľové maslo rozmiešané s trochou vody. Omáčka tak naberie krémovú konzistenciu a nezameniteľnú chuť aj vôňu.

3
Hotovo

Kuracie medailónky posypeme čiernym sézamom a podávame s červenou ryžou, avokádom alebo zeleninou podľa chuti.

lopezka

Dopredu
Zapekané cestoviny s ragù
Dozadu
Cestoviny na studeno
Dopredu
Zapekané cestoviny s ragù
Dozadu
Cestoviny na studeno

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.