Veselá tortička s makadamovými orechmi, jedlými kvetmi a úžasným čokoládovým krémom poteší nie len oko, ale aj chuťové poháriky. Makadamové oriešky sú svojim obsahom jedny z najlepších orechov. Ak ste ich ešte nejedli, vyskúšajte, sú síce drahšie, ale veľmi zdravé a chutné.
1
Done
|
Vajíčka vyšľaháme s cukrom na penu a jemne do nich vmiešame kamutovú múku (môžte použiť kľudne aj špaldovú) a kakao. Na vymastený a vysypaný plech dáme piškótové cesto a jemne doň vmiešame makadamové oriešky. Zopár si ich odložíme na dekoráciu. Kraje dokola posypeme puffovanou quinoa. Dáme piecť do vyhriatej rúry na horný a spodný ohrev na 160°C. Dobu pečenia neviem presne povedať, mám to už v oku, ale piškótu môžeme kontrovať aj špáradlom. (Keď špáradlo ostane suché piškóta je upečená). |
2
Done
|
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s kokosovým olejom a postupne k nej vmiešame smotanu s mascarpone. Vymiešame jemne na hladký krém. |
3
Done
|
Na upečenú a vychladenú tortu dáme krém tak, aby neprekrýval miesto, ktoré sme posypali s quinoa. Vydekorujeme ovocím, orieškami a jedlými kvetmi a dáme do chladu oddýchnuť aspoň na pól hodinu. Oslava môže začať :) |