0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gr Maliny
8 ks Čerstvé Litchy
1 ks Granadilla
Puffovaná quinoa na ozdobenie

Horúce maliny s granadillou a litchy

Cuisine:
  • 10 minút
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Zimné obdobie nemusí byť výhradne len o koláčoch a cukre. Horúce maliny s atypickou príchuťou exotického litchy a granadille Vám jednoznačne pozdvihnú náladu aj dodajú dostatok energie do chladného zasneženého dňa.

Steps

1
Done

Maliny privedieme k varu v malom kastrolíku. Môžeme ich trošku popučiť aby pustili šťavu. Osobne uprednostňujem maliny bez cukru, ale ak by Vám veľmi chýbal, tak si môžete dezert trochu osladiť.

2
Done

Ošúpeme si litchy (treba chutnať kažý kúsok, pretože veľakrát môžu byť pokazené, ak ich neuskladnia dobre v obchode). Pokrájame na menšie kúsky a odstránime kôstku. Nakrájané litchy pridáme k malinám a necháme chvíľočku povariť. Ale naozaj stačí len minútka.

3
Done

Granadillu prekrojíme na dve polovice a spolu s kôstkami pridáme k horúcim malinám a litchy. Premiešame a podávame dozdobené troškou puffovanej quinoa alebo ak sa Vám žiada s lístkami mäty :-)

4
Done

Granadilla je na rozdiel od svojej príbuznej maracuje sladučká a vôbec nie je agresívne kyslá. Jej semienka sú príjemne chrumkavé a jej chuť dokonale prepája maliny s litchy. Ak ste sa báli hodiť toto pekne sfarbené ovocie do nákupného košíka, naozaj nemusíte mať obavy. Skúste tento ovocný dezert a zahrejte seba aj svojich blízkych :-) Dobrú chuť.

lopezka

previous
Krehké syrové pečivo
next
Kačacie rezne
previous
Krehké syrové pečivo
next
Kačacie rezne

Add Your Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.