0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
300 gr Maliny
8 ks Čerstvé Litchy
1 ks Granadilla
Puffovaná quinoa na ozdobenie

Horúce maliny s granadillou a litchy

Typ kuchyne
  • 10 minút
  • Porcie 2
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Zimné obdobie nemusí byť výhradne len o koláčoch a cukre. Horúce maliny s atypickou príchuťou exotického litchy a granadille Vám jednoznačne pozdvihnú náladu aj dodajú dostatok energie do chladného zasneženého dňa.

Kroky

1
Hotovo

Maliny privedieme k varu v malom kastrolíku. Môžeme ich trošku popučiť aby pustili šťavu. Osobne uprednostňujem maliny bez cukru, ale ak by Vám veľmi chýbal, tak si môžete dezert trochu osladiť.

2
Hotovo

Ošúpeme si litchy (treba chutnať kažý kúsok, pretože veľakrát môžu byť pokazené, ak ich neuskladnia dobre v obchode). Pokrájame na menšie kúsky a odstránime kôstku. Nakrájané litchy pridáme k malinám a necháme chvíľočku povariť. Ale naozaj stačí len minútka.

3
Hotovo

Granadillu prekrojíme na dve polovice a spolu s kôstkami pridáme k horúcim malinám a litchy. Premiešame a podávame dozdobené troškou puffovanej quinoa alebo ak sa Vám žiada s lístkami mäty :-)

4
Hotovo

Granadilla je na rozdiel od svojej príbuznej maracuje sladučká a vôbec nie je agresívne kyslá. Jej semienka sú príjemne chrumkavé a jej chuť dokonale prepája maliny s litchy. Ak ste sa báli hodiť toto pekne sfarbené ovocie do nákupného košíka, naozaj nemusíte mať obavy. Skúste tento ovocný dezert a zahrejte seba aj svojich blízkych :-) Dobrú chuť.

lopezka

Dopredu
Krehké syrové pečivo
Dozadu
Kačacie rezne
Dopredu
Krehké syrové pečivo
Dozadu
Kačacie rezne

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.