Burger z mletých kačacích pŕs s kešu orieškami je príjemnou zmenou ak máte radi burger aj kačacie mäso.
1
Done
|
Z kačacích pŕs odstránime kožu a pomelieme ich na jemno. (Ja som nenechala žiadny tuk, ale ak sa vám žiada môžete tam nejaký nechať a pomlieť ho spolu s prsiami. Pridáme soľ, čierne korenie podľa chuti, kamutové vločky. Ideálne je mlieť mäso tesne po vybratí z chadničky a tesne pred grilovaním. |
2
Done
|
Pred girlovaním alebo opekaním vmiešame do mäsa celé kešu oriešky. Použila som už toastované kešu. |
3
Done
|
Z masy vytvarujeme burgre a jemne ich pritlačíme na gril. Ak nemáme gril upečieme ich aj na hlbšej panvici. Burger otočíme na druhú stranu, keď bude mäso do polovice prepečené. Doba grilovania alebo pečenia je cca 8minút z každej strany, ale záleží to aj od mäsa. |
4
Done
|
Batát nastrúhame na drobno a vmiešame ho do vajíčok, posolíme a na pavici upečieme placku. Burger podávame na placke s čerstvou zeleninou a omáčkou podľa chuti. Ja som zvolila mandľové maslo. |