0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
10 ks Hríb dubový čerstvý ak sú menšie, väčších dajte menej
500 gr Šampiňóny
2 PL Extra panenský olivový olej
podľa chuti Cesnak
podľa chuti Morská soľ
30 gr Parmezán
50 gr Maslo
2 PL Špaldová múka hladká
300 ml Šľahačková smotana
podľa chuti Čierne korenie

Ricciarelle coi funghi al crema di parmigiano

  • 30
  • Porcie 4
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Popršalo, zasvietilo slniečko a tak málo stačilo na to, aby som dnes dostala misku plnú dubákov. Mladých, voňavých a bez chrobáčikov 😉 V chladničke ma čakali ešte šampiňóny, ich chuť zvýraznili dubáčiky a s krémovou omáčkou a skvelými cestovinami to bola jedna mňamka. Takže ak s vyberiete náhodou do lesa na huby môžete sa inšpirovať týmto receptom 🙂

Kroky

1
Hotovo

Huby nakrájame a poopekáme na olivovom oleji, osolíme, pridáme čierne korenie, cesnak. Huby necháme povariť tak, aby sa zredukovala šťava, ktorú pustia. Keď sa nám šťava zredukuje na minimum, odstavíme huby a pripravíme si krémovú omáčku.

2
Hotovo

V kastrolíku si rozpustíme maslo, pridáme múku a smotanu a dobre do hladka vymiešame, do krému, ktorý nám vznikol nastrúhame parmezán, osolíme a pridáme trošku cesnaku. Necháme chvílinku povariť (stačia 2-3 minútky).

3
Hotovo

Uvaríme si cestoviny al dente a na záver zmiešame huby s omáčkou. Podávame s cestovinami a dozdobíme pažítkou. Dobrú chuť :-)

lopezka

Dopredu
Bruschetta al pomodoro
Dozadu
Šalát s Yucou
Dopredu
Bruschetta al pomodoro
Dozadu
Šalát s Yucou

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.