

Popršalo, zasvietilo slniečko a tak málo stačilo na to, aby som dnes dostala misku plnú dubákov. Mladých, voňavých a bez chrobáčikov 😉 V chladničke ma čakali ešte šampiňóny, ich chuť zvýraznili dubáčiky a s krémovou omáčkou a skvelými cestovinami to bola jedna mňamka. Takže ak s vyberiete náhodou do lesa na huby môžete sa inšpirovať týmto receptom 🙂
1
Done
|
Huby nakrájame a poopekáme na olivovom oleji, osolíme, pridáme čierne korenie, cesnak. Huby necháme povariť tak, aby sa zredukovala šťava, ktorú pustia. Keď sa nám šťava zredukuje na minimum, odstavíme huby a pripravíme si krémovú omáčku. |
2
Done
|
V kastrolíku si rozpustíme maslo, pridáme múku a smotanu a dobre do hladka vymiešame, do krému, ktorý nám vznikol nastrúhame parmezán, osolíme a pridáme trošku cesnaku. Necháme chvílinku povariť (stačia 2-3 minútky). |
3
Done
|
Uvaríme si cestoviny al dente a na záver zmiešame huby s omáčkou. Podávame s cestovinami a dozdobíme pažítkou. Dobrú chuť :-) |