0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
4 ks Avokádo zrelé avokádo
podľa chuti Soľ
1 menšia Červená cibuľa
2 ks Paradajka
1/2 Limetka
podľa chuti Koriander
podľa chuti Čili paprička
ľubovoľné Cesnak
3 ks Batát
1 ks Yucca

Guacamole s batátom

Typ kuchyne
  • 20
  • Porcie 4
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Pravdou je, že recept na guacamole nie je ničím novým, no aj napriek tomu, som sa rozhodla, že na mojom webe nesmie chýbať. Nejeme ho často, pretože zohnať dobré, zrelé avokádo nie je podľa mňa také jednoduché a zároveň s ohľadom na jeho pestovanie som sa rozhodla od istého času rovnako ako quinoa, o v mojej kuchyni používať zriedkavo. Aaaaale naspäk ku guacamole. Prvýkrát som ho jedla na Tenerife, keď sme šli s mojim manželom Richardom na dovolenku. V tom období na Tenerife žila aj moja sestra Gabika, takže som si Tenerife užila úplne inak ako bežný turista. Jedného dňa sme išli do hlavného mesta – Santa Cruz, ktoré je na severe Tenerife. Boli sme strašne hladní a objavili sme mexickú reštauráciu. Dali sme si tacos, ako inak 🙂 A tam som sa zamilovala ! K tacos sme mali kanárske mojo verde,  mojo rojo aaa  úúúúúžasne guacamole ! Roky som guacamole nejedla. Naposledy ešte doma v Ríme pred asi siedmimi rokmi. Takže keď sme išli fotiť v lete  fotoeditoriál zelený minimalizmus, zohnala som úžasné avokádo a nebolo už o čom.. Bolo guacamole ! V kombinácii s pečeným batátom a yuccou bolo skvelé.

Kroky

1
Hotovo

Avokádo zbavíme šupky a nakrájame na menšie kúsky alebo ho vydlabeme lyžicou a dáme do misky. Cibuľu a paradajku si nakrájame na drobné kocky. Nasekáme nadrobno koriander a všetko zmiešame v miske, aby nám vznikla krémová pomazánka, tak aby stále bolo cítiť menšie kúsky avokáda. Pridáme nadrobno nasekanú čili papričku. Ja som použila peruánske aji amarillo, keďže som nemala zelené čili poruke. Osolíme a ak máte radi pridajte aj trošku cesnaku. Pridáme šťavu z čerstvej bio limetky a môžeme podávať.

2
Hotovo

Batát zbavíme šupky a nakrájame na cca 1cm hrubé krúžky, to isté spravíme s yucou (maniokom). Opečieme na troche tuku alebo upečieme v rúre. Po vychladení podávame s guacamole.

lopezka

Limoncello
Dopredu
Limoncello
Dozadu
Jednohubky s tymiánom
Limoncello
Dopredu
Limoncello
Dozadu
Jednohubky s tymiánom

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.