0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Maslové cesto
120 gr Práškový trstinový cukor
250 gr Maslo
375 gr Špaldová múka hladká
2 ks Váječný žĺtok
Krém a ovocie
250 ml Šľahačková smotana
2 ks Vajce
60 gr Vanilkový trstinový cukor
3 - 4 ks Žlté jablká

Torta di mela

Typ kuchyne
  • Ľahké

Suroviny

  • Maslové cesto

  • Krém a ovocie

Postup prípravy

Zdieľaj

Najobľúbenejší koláč v manželovej rodine, ktorý ma naučila robiť moja svokra je veľmi jednoduchý a chutí skvele aj horúci aj studený.

Kroky

1
Hotovo

Pripravíme si maslové cesto v pomere 1:2:3 s dvoma žĺtkami. Všetky ingrediencie zmiešame a dáme odpočinúť do chladničky aspoň na pol hodinku. Z cestom sa lepšie pracuje keď je chladnejšie.

2
Hotovo

Vyvaľkáme cesto na cca 3 mm hrúbku. Cesto prenesieme valčekom na papier na pečenie a cele to aj s papierom vložíme do formy, nech nám po stranách formy ostanú trčať kusy papiera - neskôr tortičku za ten papier vyberieme von. Cesto ešte upravíme vo forme do požadovaného tvaru a horné okraje ozdobíme zúbkami z vidličky (pritláčame vidličku na okraje). Na cesto vo forme na tortu poukladáme na mesiačiky nakrájané jabĺčka bez šupky. Pecieme 20 minút.

3
Hotovo

Do mixéra si dáme vymiešať vajíčka, smotanu a vanilkový cukor.

4
Hotovo

Po 20 minútach prilejeme z mixéra zmes, ktorú sme si pripravili a pečieme do zlatista. Tortičku môžete jest na studeno alebo aj horúcu.

TIP: Pre zmenu ak chcete tortu dochutiť inak ako vanilkou, môžete použiť škoricu. Postup aj ingrediencie (okrem vanilkového cukru) ostanú rovnaké.

lopezka

Dopredu
Čokoládový termix
Dozadu
Exotické smoothie
Dopredu
Čokoládový termix
Dozadu
Exotické smoothie

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.