0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Maslové cesto
120 gr Práškový trstinový cukor
250 gr Maslo
375 gr Špaldová múka hladká
2 ks Váječný žĺtok
Krém a ovocie
250 ml Šľahačková smotana
2 ks Vajce
60 gr Vanilkový trstinový cukor
3 - 4 ks Žlté jablká

Torta di mela

Cuisine:
  • Easy

Ingredients

  • Maslové cesto

  • Krém a ovocie

Directions

Share

Najobľúbenejší koláč v manželovej rodine, ktorý ma naučila robiť moja svokra je veľmi jednoduchý a chutí skvele aj horúci aj studený.

Steps

1
Done

Pripravíme si maslové cesto v pomere 1:2:3 s dvoma žĺtkami. Všetky ingrediencie zmiešame a dáme odpočinúť do chladničky aspoň na pol hodinku. Z cestom sa lepšie pracuje keď je chladnejšie.

2
Done

Vyvaľkáme cesto na cca 3 mm hrúbku. Cesto prenesieme valčekom na papier na pečenie a cele to aj s papierom vložíme do formy, nech nám po stranách formy ostanú trčať kusy papiera - neskôr tortičku za ten papier vyberieme von. Cesto ešte upravíme vo forme do požadovaného tvaru a horné okraje ozdobíme zúbkami z vidličky (pritláčame vidličku na okraje). Na cesto vo forme na tortu poukladáme na mesiačiky nakrájané jabĺčka bez šupky. Pecieme 20 minút.

3
Done

Do mixéra si dáme vymiešať vajíčka, smotanu a vanilkový cukor.

4
Done

Po 20 minútach prilejeme z mixéra zmes, ktorú sme si pripravili a pečieme do zlatista. Tortičku môžete jest na studeno alebo aj horúcu.

TIP: Pre zmenu ak chcete tortu dochutiť inak ako vanilkou, môžete použiť škoricu. Postup aj ingrediencie (okrem vanilkového cukru) ostanú rovnaké.

lopezka

previous
Čokoládový termix
next
Exotické smoothie
previous
Čokoládový termix
next
Exotické smoothie

Add Your Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.