Poznáte tie dni, kedy sa vám vôbec nič nechce a boli by ste najradšej keby niekto navaril a dokonca sa aj najedol za vás? Mne sa to stane z času na čas, že stojím v kuchyni a čumím do chladničky, rozmýšľam čo by som navarila a neskutočne sa mi nič nechce. Práve vtedy siahnem po možnosti akú ponúkajú napríklad tieto kuracie prsia. Hodím to na plyn a nestarám sa. Výsledok, ale stojí za to 🙂
1
Done
|
Kuracie prsia nasolíme, pridáme trochu čierneho korenia a cesnak (dávam sušený), keď som lenivá nechce sa mi ho ani šúpať a už vôbec nie potom čistiť lis na cesnak. Do hrnca si dáme olivový olej a najprv srpudka opečieme kuracie prsia z každej strany, potom prilejeme vodu a necháme na najslabšom ohni variť pod pokrievkou. |
2
Done
|
Sem tam môžeme skontrolovať či sa nám neodparila všetká voda. Ak áno podlejeme mäso zas a necháme takto variť kým sa pomaličky neuvaria do mäkka a šťavnata. Na záver necháme kuracie prsia chytiť jemnú kôrku a zlatistú farbu v zredukovanej omáčke. Podávame s ryžou, quinoa a batátom. Alebo s tým čo máme po ruke :-) |