0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
1 balenie Lístkové cesto používam len čisto maslové LC
250 gr Mascarpone
125 gr Bryndza
na špičku noža Kurkuma
na zdobenie Petržlenová vňať
1 balenie Mini Mozzarella
pár strukov Čerstvý hrášok
2-3 ks Redkvička
štipka Sušený cesnak
na zdobenie Sezam
na zdobenie Pažítka
na zdobenie Bazalka
1 ks Vajce

Pečené jednohubky s bryndzovým krémom

Typ kuchyne
  • 40
  • Porcie 4
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Ak hľadáte inšpiráciu sa chutné, malé jednohubky na oslavu alebo pre vzácnu návštevu, určite vyskúšajte tieto s bryndzovou plnkou. Sú jemné a pritom chuťovo zaujímavé. Farebne veselé a určite budú skvelým predjedlom alebo pochutinou pri dobrej káve či čaji.

Koncept a dekorácia : FlorDeLuxe

Foto: Nikoleta Mackovjak Photography

Jedlo a foodstyling : Lopezka

Kroky

1
Hotovo

Lístkové cesto rovnomerne vyvaľkáme na cca 5 mm. Vykrojíme si kolieska. Prvé koliesko vždy necháme celé a do ďalších vykrojíme kruh aby nám ostala len obruč. , Rozmiešame si v miske vajíčko s troškou soli a čierneho korenia. Spodný kruh potrieme vajíčkom a potom naň začneme vrstviť obruče. Každú obruč potrieme zhora vajíčkom aby sa nám spojili a poslednú obruč posypeme sezamom. Jemne pritlačíme. Ak sa vám nechce robiť 5-6 poschodí, môžete cesto nechať aj hrubšie a obručí použiť menej. Je to však krajšie, keď vidieť vrstvenie. Keď máte všetko hotové, dáme jednohubky piecť do rúry, na 170°C, používam pri ich pečení aj ventilátor.

2
Hotovo

V miske si rozmiešame mascarpone s bryndzou a kurkumou a štipkou sušeného cesnaku. Ak sa vám žiada pridajte ešte soľ (mne soľ nechýbala).

3
Hotovo

Keď sa nám jednohubky dopečú dozlatista, necháme ich na linke vychladnúť. Potom ich plníme plnkou z mascarpone a bryndze. Na doladenie som použila mini mozzarellu s hráškom, petržlenom s troškou redkvičky alebo bazalkou a pažítkou s hráškom.

Dobrú chuť :)

lopezka

Dopredu
Ovocný puding
Limoncello
Dozadu
Limoncello
Dopredu
Ovocný puding
Limoncello
Dozadu
Limoncello

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.