0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
3 ks Yuca
4 ks Kuracie prsia
2 PL Extra panenský olivový olej
Slnečnicový olej na vyprážanie
podľa chuti Cesnak
podľa chuti Himalájska soľ
podľa chuti Čierne korenie
na špičku noža Muškátový oriešok
1 šálka slnečnicové semienka
250 gr Čerstvý šalát (taliansky mix)
5-6 ks Redkvička
podľa chuti Čierne olivy

Šalát s Yucou

Typ kuchyne
  • 40
  • Porcie 4
  • Priemerný

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Yucu som prvýkrát jedla v Ríme na obede v peruánskej reštaurácii s mojou rodinou. Trochu nedôverčivo som sa pozrela na moju svokru, ktorá mi ju dávala ochutnať.  Svokra si zo mňa niekedy robievala srandu, takže som ani nevedela, že ide o Yucu. Vtedy s rodinou objednali snáď celé menu z reštaurácie a ja som ochutnala skoro zo všetkého. Yuca od vtedy patrí medzi moje obľúbene potraviny. Bežne ju pridávam do jedla a skúšam nové kombinácie. Vo vyprážanej forme je naozaj skvelá.

Kroky

1
Hotovo

Kuracie prsia v celku nasolíme, opepríme, pridáme cesnak a opečieme na troche olivového oleja. Pridáme slnečnicové semienka (netoastované) a muškátový oriešok. Podlejeme troškou vody a necháme variť pod pokrievkou. Keď sa nám kuracie prsia uvaria, odkryjeme pokrievku a necháme trochu zredukovať omáčku, ktorá nám vznikla. Potom omáčku zlejeme bokom aj so semienkami a na oleji, ktorý nám ostal ešte do zlatista poopekáme kuracie mäso. Potom kusy mäsa nakrájame na medajlónky.

2
Hotovo

Yucu ošúpeme škrabkou pekne do biela, nakrájame na kolieska a vypražíme (bez soli) do zlatista.

3
Hotovo

Šalát umyjeme, pridáme doň na kolieska nakrájanú redkvičku, olivy, kúsky mäsa, a na záver yucové kolieska a jemne polejeme omáčkou z kuracích pŕs zo semienkami. Podávame horúce :-)

TIP: Ak nemáte práve chuť na mäso, lebo ho nejete, skvele ho nahradia šampiňóny alebo cuketa :-)

lopezka

Dopredu
Ricciarelle coi funghi al crema di parmigiano
Dozadu
Čokoládový termix
Dopredu
Ricciarelle coi funghi al crema di parmigiano
Dozadu
Čokoládový termix

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.