


U nás v rodine ryby zväčša nekupujem, teda nikdy nie pstruha a naše domáce riečne rybky. Môj ocko je rybár a vždy nám donesie čerstvé ryby, ktoré si už sama vyčistím a pripravím. Keďže dnes začala pstruhová sezóna, naši zlatí rybári (môj ocko a môj šikovný synovec Jakubko) vstávali o 4tej ráno aby sme dnes na obed mali túto fajnotu.
1
Done
|
Zemiaky načistíme a nakrájame na menšie kocky. Obvaríme ich v slanej vode, scedíme a opečieme na masle do zlatista. |
2
Done
|
Rozohrejeme si rúru na 200°C. Pstruha z každej strany nasolíme a okoreníme sušeným cesnakom, čiernym korením a drveným kmínkom. Pridáme plátky masla a dáme ho do zapekacej misky alebo zabalíme do alobalu. |
3
Done
|
Pečieme cca 20 minút, na záver otvoríme alobal a necháme dopiecť. Podávame so stopkatým zelerom, ktorý zvýrazní chuť rybky a opekanými zemiakmi na masle s pažítkou. |