0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
1 ks Čerstvý pstruh
Sušený cesnak podľa chuti
Soľ podľa chuti
Čierne korenie podľa chuti
1/2 KL Drvený kmím
2 plátky Maslo
Opekané zemiaky
Zemiaky
Maslo
Soľ
Voda

Pečený pstruh

  • 35 minút
  • Porcie 1
  • Ľahké

Suroviny

  • Opekané zemiaky

Postup prípravy

Zdieľaj

U nás v rodine ryby zväčša nekupujem, teda nikdy nie pstruha a naše domáce riečne rybky. Môj ocko je rybár a vždy nám donesie čerstvé ryby, ktoré si už sama vyčistím a pripravím. Keďže dnes začala pstruhová sezóna, naši zlatí rybári (môj ocko a môj šikovný synovec Jakubko) vstávali o 4tej ráno aby sme dnes na obed mali túto fajnotu.

Kroky

1
Hotovo

Zemiaky načistíme a nakrájame na menšie kocky. Obvaríme ich v slanej vode, scedíme a opečieme na masle do zlatista.

2
Hotovo

Rozohrejeme si rúru na 200°C. Pstruha z každej strany nasolíme a okoreníme sušeným cesnakom, čiernym korením a drveným kmínkom. Pridáme plátky masla a dáme ho do zapekacej misky alebo zabalíme do alobalu.

3
Hotovo

Pečieme cca 20 minút, na záver otvoríme alobal a necháme dopiecť. Podávame so stopkatým zelerom, ktorý zvýrazní chuť rybky a opekanými zemiakmi na masle s pažítkou.

lopezka

Dopredu
Chrumkavé kuracie rezne
Dozadu
Džem z Kumquatu
Dopredu
Chrumkavé kuracie rezne
Dozadu
Džem z Kumquatu

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.