Pred nejakým časom sme sa rozprávali s mojou sestričkou Gabikou o tom, že chystá fotoeditoriál a že by som mohla prísť aj ja a niečo vymyslieť. Mali sme určenú paletu farieb, ktoré pri fotení použijeme. Tak som rozmýšľala nad tým, čo pripravím. Tí z vás, čo ma poznáte, viete, že pre mňa sú umelé farbivá úplným tabu a nie len že sa im vyhýbam, snažím sa robiť osvetu, aby ich moji blízki a známi nepoužívali. Na blog pripravujem článok o prírodnom farbení potravín a tak som sa rozhodla, že pripravím tento koláčik a nechám mojich blízkych ochutnať, čo na to povedia. Je sladší ako väčšina dezertov, ktoré robievam, no mal veľký úspech u všetkých, čo ho ochutnali.
Fotoeditoriál pod záštitou Flordeluxe
Za všetky tieto krásne fotky ďakujem Nikoleta Mackovjak Photography
Fotené v priestoroch nádherného Kaštieľa Petrovany
Ďakujem aj našej skvelej modelke Vladke Turčok
1
Done
|
Maslové sušienky si rozmixujeme na prášok. Primiešame zmäknuté maslo. Do formičiek pridáme túto masu a vytvarujeme košíčky. Dáme do mrazničky na pol hodinu. Kým sa budú chladiť, pripravíme si krém. |
2
Done
|
Vo vodnom kúpeli si roztopíme bielu čokoládu a následne ju dáme ochladiť do studenej vody. Nesmie však stuhnúť, potrebujeme len znížiť jej teplotu, aby nebola horúca. |
3
Done
|
Do šľahačkovej smotany pridáme farbivo - prírodný prášok z lyofilizovanej pitahaye. (Prosím nepoužívajte potravinárske farbivá.) Prášok premiešame so smotanou a potom dáme vyšľahať s mascarpone. Počas šľahania pridáme do krému všetku čokoládu, ktorú sme si vychladili. Môže byť pokojne vlažná. |
4
Done
|
Keď máme krém vyšľahaný, konzistenciou by nemal byť hustý, mal by sa trochu liať, ale nesmie byť úplne tekutý. Ak dodržíte pomery, bude taký ako má byť. |
5
Done
|
Z mrazničky si vyberieme košíčky a naplníme ich krémom po vnútorný okraj košíčka. Dáme do chladničky alebo mrazničky oddýchnuť, aby nám krém stuhol. Na záver dozdobíme lyofilizovanými figami a mätou, alebo iným ovocím, ktoré máme radi. Aby koláčik vyzeral ešte krajšie a rozbil sladkú chuť krému, nastrúhame na strúhadle trošku lyofilizovanej pitahaye. Voilà dezert je hotový ;) |