0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
1 balenie Maslové keksíky používam maslové keksíky bez palmového oleja
1-2 PL Maslo môžete nahradiť kokosovým olejom
250 gr Mascarpone
250 gr Biela čokoláda
0,5 dcl Šľahačková smotana
3-4 KL Farbivo z lyofilizovanej pitahaye
1 balenie Lyofilizované Figy
na ozdobenie Lyofilizovaná Pitahaya
na ozdobenie Čerstvá mäta

Rýchly koláčik s pitahayou a figami

Typ kuchyne
  • 45
  • Porcie 5
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Pred nejakým časom sme sa rozprávali s mojou sestričkou Gabikou o tom, že chystá fotoeditoriál a že by som mohla prísť aj ja a niečo vymyslieť. Mali sme určenú paletu farieb, ktoré pri fotení použijeme. Tak som rozmýšľala nad tým, čo pripravím. Tí z vás, čo ma poznáte, viete, že pre mňa sú umelé farbivá úplným tabu a nie len že sa im vyhýbam, snažím sa robiť osvetu, aby ich moji blízki a známi nepoužívali. Na blog pripravujem článok o prírodnom farbení potravín a tak som sa rozhodla, že pripravím tento koláčik a nechám mojich blízkych ochutnať, čo na to povedia. Je sladší ako väčšina dezertov, ktoré robievam, no mal veľký úspech u všetkých, čo ho ochutnali.

 

Fotoeditoriál pod záštitou Flordeluxe

Za všetky tieto krásne fotky ďakujem Nikoleta Mackovjak Photography

Fotené v priestoroch nádherného Kaštieľa Petrovany

Ďakujem aj našej skvelej modelke Vladke Turčok

Kroky

1
Hotovo

Maslové sušienky si rozmixujeme na prášok. Primiešame zmäknuté maslo. Do formičiek pridáme túto masu a vytvarujeme košíčky. Dáme do mrazničky na pol hodinu. Kým sa budú chladiť, pripravíme si krém.

2
Hotovo

Vo vodnom kúpeli si roztopíme bielu čokoládu a následne ju dáme ochladiť do studenej vody. Nesmie však stuhnúť, potrebujeme len znížiť jej teplotu, aby nebola horúca.

3
Hotovo

Do šľahačkovej smotany pridáme farbivo - prírodný prášok z lyofilizovanej pitahaye. (Prosím nepoužívajte potravinárske farbivá.) Prášok premiešame so smotanou a potom dáme vyšľahať s mascarpone. Počas šľahania pridáme do krému všetku čokoládu, ktorú sme si vychladili. Môže byť pokojne vlažná.

4
Hotovo

Keď máme krém vyšľahaný, konzistenciou by nemal byť hustý, mal by sa trochu liať, ale nesmie byť úplne tekutý. Ak dodržíte pomery, bude taký ako má byť.

5
Hotovo

Z mrazničky si vyberieme košíčky a naplníme ich krémom po vnútorný okraj košíčka. Dáme do chladničky alebo mrazničky oddýchnuť, aby nám krém stuhol. Na záver dozdobíme lyofilizovanými figami a mätou, alebo iným ovocím, ktoré máme radi. Aby koláčik vyzeral ešte krajšie a rozbil sladkú chuť krému, nastrúhame na strúhadle trošku lyofilizovanej pitahaye. Voilà dezert je hotový ;)

lopezka

Dopredu
Soba rezance s kuracími prsiami na sójovo kokosovej omáčke
Dozadu
Ovocný puding
Dopredu
Soba rezance s kuracími prsiami na sójovo kokosovej omáčke
Dozadu
Ovocný puding

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.