0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

300 gr Kumquat čerstvý a nestriekaný
150 ml Jablková šťava
1 PL Rum Použila som dominikánsky Brugal
40 gr Trstinový cukor
1/2 Limetka šťava z bio limety

Džem z Kumquatu

Typ kuchyne
  • 30 minút
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Toto citrusové veľmi atraktívne ovocie pochádza z Ázie a je to v podstate zakrslý pomaranč. No od pomaranča sa líši svojou horkastou chuťou. Keď sme ešte bývali v Ríme, susedovi rástol krásny strom s týmto ovocím rovno pod mojimi oknami. Nedávno som na kumquat natrafila aj u nás a tak som spravila tento džem.

Kroky

1
Hotovo

Kumquat dobre umyjeme aby kôra bola čistá.

2
Hotovo

Nakrájame ho na kolieska a odstránime všetky kôstky (má ich na tak malé ovocie dosť).

3
Hotovo

Do malého kastróla si dáme zohriať jablkovú šťavu a pridáme doň najkrájaný kumquat. Privedieme k varu a pridáme trstinový cukor. Necháme variť cca 15 minút na miernom ohni, a miešame aby sa nám ovocie nepripálilo.

4
Hotovo

Keď sa šťava začne redukovať a kumquat zmäkne, pridáme šťavu s limetky a premiešame. Necháme dovariť ešte 5 minút a následne rozmixujeme. Džem netreba ničím zahusťovať, rozmixovať ho netreba do hladka, lepšie chutí, keď v ňom cítiť malé kúsky kumquatu. Naložíme ho do sklenenej nádoby a necháme vychladnúť. Držíme v chlade.

lopezka

Dopredu
Pečený pstruh
Dozadu
Šošovica „po peruánsky“
Dopredu
Pečený pstruh
Dozadu
Šošovica „po peruánsky“

komentáre 2 Skryť komentáre

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.