0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
500 gr Morčacie prsia
80 gr Quinoa vločky
1 KL Soľ
Sušený cesnak štipka
Petržlenová vňať trošku na dofarbenie
1 PL Olivový olej
60 gr Zelené olivy
1 dcl Voda

Morčacia šunka s quinoa vločkami

Morčacia šunka v zdravej verzii bez rýchlosoli.

  • 150 minút
  • Porcie 4
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Domáca šunka z morčacích pŕs, ideálna voľba pre tých, čo nechcú šunku plnú konzervantov, farbív a iných aditív, pre tých čo sa zdravo stravujú.

Kroky

1
Hotovo

Morčacie prsia načistíme, pomelieme na jemno a dáme do mixéra, pridáme vodu, olivový olej a soľ. Rozmixujeme a na záver pridáme petržlenovú vňať, peper, cesnak a zelené olivy a quinoa vločky. Všetko zmiešame naložíme do šunkovaru, dobre uzavrieme a dáme do chladničky na aspoň 12 hodín.

2
Hotovo

Šunku varíme 120 minút na 80°C a po uvarení ju necháme vydhladnúť a ešte dáme na niekoľko hodín do chladničky. Ideálne na celú noc.

3
Hotovo

Krájame na plátky a už na tanieri si ju môžme ešte dochutiť ak sa nám niečoho žiada. Šunka je suchšia, keďže tam ide len chudé mäso, no je to tak ideálna voľba pre tých, čo nechcú šunku plnú konzervantov, farbív a iných aditív. Ideálna aj pre deti a pre tých čo sa zdravo stravujú.

lopezka

Dopredu
Plnené portobello s quinoa a cañihua
Dozadu
Bucatini s hubami
Dopredu
Plnené portobello s quinoa a cañihua
Dozadu
Bucatini s hubami

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.