0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
4 ks Vajce
3 PL Trstinový cukor
2 PL Lucuma (prášok)
3 PL Špaldová múka hladká
1 ks Zrelé mango
Soľ štipka

Koláčik s lucumou a mangom

Typ kuchyne
  • 40 minút
  • Porcie 4
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Lucuma je peruánske ovocie plné antioxidantov, vitamínov a minerálov a často ho v Peru nazývajú „Zlatom inkov“. V čerstvej podobe ho u nás nezoženiete, nakoľko toto ovocie nevydrží prevoz. Na Slovensku však bežne v bio shopoch dostať prášok z lucumy, ktorý som použila aj do tohto koláčika. Jemne exotickú chuť dodáva spolu s mangom a kto má rád sladké si príde na svoje.

Kroky

1
Hotovo

Vajcia a cukor si vyšľaháme na penu a vmiešame do nej jemne lucumový prášok a špaldovú múku. Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme špaldovou múkou alebo krupicou.

2
Hotovo

Tretinu cesta prelejeme do formy a pridáme po celej šírke tenké plátky manga. Potom vylejeme aj zbytok cesta a vložíme dnu väčšie kúsky manga (ja som vykrajovala srdiečka). Dáme piecť na 160°C do rúry na cca 25 minút. Špáradlom kontrolujeme či je už koláčik dopečený. Na záver už vychladený koláčik posypeme lucumovým práškom a môžme servírovať :-)

3
Hotovo

TIP: Lucumový prášok sa správa podobne ako kakao a múka, ak ho dáte veľa koláč bude veľmi hutný až ťažký. Ak chcete aby cesto bolo ľahšie a nadýchanejšie použite menej múky.

lopezka

Dopredu
Veselá kakaová piškóta
Dozadu
Supplì
Dopredu
Veselá kakaová piškóta
Dozadu
Supplì

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.