Najobľúbenejší koláč v manželovej rodine, ktorý ma naučila robiť moja svokra je veľmi jednoduchý a chutí skvele aj horúci aj studený.
1
Done
|
Pripravíme si maslové cesto v pomere 1:2:3 s dvoma žĺtkami. Všetky ingrediencie zmiešame a dáme odpočinúť do chladničky aspoň na pol hodinku. Z cestom sa lepšie pracuje keď je chladnejšie. |
2
Done
|
Vyvaľkáme cesto na cca 3 mm hrúbku. Cesto prenesieme valčekom na papier na pečenie a cele to aj s papierom vložíme do formy, nech nám po stranách formy ostanú trčať kusy papiera - neskôr tortičku za ten papier vyberieme von. Cesto ešte upravíme vo forme do požadovaného tvaru a horné okraje ozdobíme zúbkami z vidličky (pritláčame vidličku na okraje). Na cesto vo forme na tortu poukladáme na mesiačiky nakrájané jabĺčka bez šupky. Pecieme 20 minút. |
3
Done
|
Do mixéra si dáme vymiešať vajíčka, smotanu a vanilkový cukor. |
4
Done
|
Po 20 minútach prilejeme z mixéra zmes, ktorú sme si pripravili a pečieme do zlatista. Tortičku môžete jest na studeno alebo aj horúcu. TIP: Pre zmenu ak chcete tortu dochutiť inak ako vanilkou, môžete použiť škoricu. Postup aj ingrediencie (okrem vanilkového cukru) ostanú rovnaké. |