Na jeseni mám rada tú nádhernú paletu farieb, ktorá sa mení každým dňom. S ochladením mám aj chuť viac piecť. Už dlhšie mi stála v skrinke batátová múka a veľmi som z nej chcela niečo upiecť. Tak mi raz hlboko v noci napadlo, že spravím keksíky. Chcela som však, aby ich chuť bola slaná so sladkastým podtónom. Ten docielila kombinácia batátovej múky so sladkou červenou paprikou. Keďže som skôr nočný tvor, hneď v noci som ich upiekla a na raňajky sme ich ochutnali aj s deťmi. Dozdobila som ich mini mrkvičkami, ktoré sme si zasadili na balkóne.
Za krásne fotky ďakujem Vande a Gabike z FlorDeLuxe za ďalší úžasný kreatívny čas, pri práci na tomto jesennom edioriáli.
1
Done
|
Vo väčšej miske rozmiešame vajcia s batátovou múkou. Na strúhadle na syr s malými očkami nastrúhame parmezán, mozzarellu aj maslo. Pridáme čierne korenie, rascu, sladkú sušenú papriku, cesnak a trošku soli. Všetko spracujeme na homogénne cesto a necháme odpočinúť aspoň hodinku v chladničke. |
2
Done
|
Rozohrejeme si rúru na 160°C, použite pečenie s ventilátorom. Cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme si ho na hrúbku cca 1 cm. Vykrajujeme kolieska alebo tvary aké chcete. Dáme piecť. Pečieme na papieri na pečenie. Každá rúra pečie inak, ale riadime sa farbou pečiva. Keď budú chytať zlatistú farbu, treba ich vybrať a nechať vychladnúť. |
3
Done
|
Vyhladené slané keksíky podávame s obľúbenou pomazánkou a čerstvou zeleninou alebo s prepeličími vajíčkami. Napríklad ako pohostenie pre návštevu :-) |