Lucuma je peruánske ovocie plné antioxidantov, vitamínov a minerálov a často ho v Peru nazývajú „Zlatom inkov“. V čerstvej podobe ho u nás nezoženiete, nakoľko toto ovocie nevydrží prevoz. Na Slovensku však bežne v bio shopoch dostať prášok z lucumy, ktorý som použila aj do tohto koláčika. Jemne exotickú chuť dodáva spolu s mangom a kto má rád sladké si príde na svoje.
1
Done
|
Vajcia a cukor si vyšľaháme na penu a vmiešame do nej jemne lucumový prášok a špaldovú múku. Formu na pečenie vymastíme maslom a vysypeme špaldovou múkou alebo krupicou. |
2
Done
|
Tretinu cesta prelejeme do formy a pridáme po celej šírke tenké plátky manga. Potom vylejeme aj zbytok cesta a vložíme dnu väčšie kúsky manga (ja som vykrajovala srdiečka). Dáme piecť na 160°C do rúry na cca 25 minút. Špáradlom kontrolujeme či je už koláčik dopečený. Na záver už vychladený koláčik posypeme lucumovým práškom a môžme servírovať :-) |
3
Done
|
TIP: Lucumový prášok sa správa podobne ako kakao a múka, ak ho dáte veľa koláč bude veľmi hutný až ťažký. Ak chcete aby cesto bolo ľahšie a nadýchanejšie použite menej múky. |