Voňavé ragù s bylinkami je dokonalé so špagetami alebo do lasagne. Príjemná zmena na tanieri s aromatickou vôňou a chuťou.
1
Done
|
Príprava je rovnaká ako pri klasickom Ragù alla Bolognese. Na olivovom oleji si speníme cibuľu, mrkvu nakrájanú na drobno, stopkatý zeler prekrojený na 4 časti a pridáme mleté mäso. Poopekáme ho kým nezbledne a zalejeme paradajkovou omáčkou a kusmi ošúpaných paradajok bez jadierok. Dochutíme soľou, čiernym korením, troškou cesnaku, pridáme víno, bazalku, šalviu, petržlen, škoricu aj rozmarín a necháme poriadne podusiť dobrých 120 - 150 minút prípadne v tlakovom hrnci 60 minút. |
2
Done
|
Kontrolujeme, či netreba podliať ragù vodou a ak je paradajková omáčka veľmi kyslá, kyslosť môžme stiahnuť lyžicou medu alebo zeleninovým vývarom. Keď je ragù hotové ochutnáme ho, či nič nechýba. Na záver pridáme parmezán a premiešame. Ragù podávame s cestovinami alebo ho môžme použiť aj na lasagne. Jeho chuť je aromatickejšia ako chuť klasického Ragù alla bolognese. |