0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
1 kg Mleté hovädzie mäso
1 ks Cibuľa
3 PL Olivový olej
1 strúčik Cesnak
1 ks Mrkva
1 stonka Stopkatý zeler
100 ml Červené víno - suché
250 ml Paradajková omáčka
1 kg Paradajky paradajky bez šupky a jadierok
7 lístkov Bazalka
2 stonky Petržlenová vňať
1 lístok Šalvia
štipka Škorica na špičku noža
1 vetvička Rozmarín
Soľ
Čierne korenie
6 PL Parmezán
1 PL Med
Celozrnné špagety

Spaghetti con Ragù aromatico

  • 170 minút
  • Porcie 6
  • Priemerný

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Voňavé ragù s bylinkami je dokonalé so špagetami alebo do lasagne. Príjemná zmena na tanieri s aromatickou vôňou a chuťou.

Kroky

1
Hotovo

Príprava je rovnaká ako pri klasickom Ragù alla Bolognese. Na olivovom oleji si speníme cibuľu, mrkvu nakrájanú na drobno, stopkatý zeler prekrojený na 4 časti a pridáme mleté mäso. Poopekáme ho kým nezbledne a zalejeme paradajkovou omáčkou a kusmi ošúpaných paradajok bez jadierok. Dochutíme soľou, čiernym korením, troškou cesnaku, pridáme víno, bazalku, šalviu, petržlen, škoricu aj rozmarín a necháme poriadne podusiť dobrých 120 - 150 minút prípadne v tlakovom hrnci 60 minút.

2
Hotovo

Kontrolujeme, či netreba podliať ragù vodou a ak je paradajková omáčka veľmi kyslá, kyslosť môžme stiahnuť lyžicou medu alebo zeleninovým vývarom. Keď je ragù hotové ochutnáme ho, či nič nechýba. Na záver pridáme parmezán a premiešame. Ragù podávame s cestovinami alebo ho môžme použiť aj na lasagne. Jeho chuť je aromatickejšia ako chuť klasického Ragù alla bolognese.

lopezka

Dopredu
Supplì
Dozadu
Arroz Chaufa
Dopredu
Supplì
Dozadu
Arroz Chaufa

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.