Supplì znamená v preklade prekvapenie, slovo bolo prevzaté z francúzštiny a toto jedlo v sebe skrýva naozaj milé prekvapenie v podobe roztopenej mozzarelly. Veľmi chutné, aj keď naozaj sýte predjedlo pochádza z oblasti Lazio v Taliansku. Vďaka veľkej obľube sa Supplì pripravuje na viacero spôsobov po celom Taliansku. Originál recept z Ríma Vám prinášam aj dnes, aj keď upustila som od jednej ingrediencie, ktorou je kuracia pečeň, ktorá sa pridáva do ragù. Supplì nepripravujem často, ale keď chcem potešiť manžela toto zaručene zaberie 🙂
1
Done
|
Na olivovom oleji si speníme na jemno nakrájanú cibuľu a pridáme mleté mäso. Dochutíme čiernym korením a soľou. Keď je mäso mäkké pridáme paradajkovú passatu a víno a varíme kým ragù pekne nezhustne. Na záver pridáme med, aby sme zjemnili kyslosť omáčky. |
2
Done
|
Do ragù pridáme ryžu a postupne dolejeme domácim vývarom alebo vodou, kým ryža nezmäkne a nevytvorí sa nám hustá masa. Na vrchu necháme roztopiť maslo. Rozšľaháme si vajíčka a spolu s parmezánom ich vmiešame do ryže. |
3
Done
|
Tvoríme valcovité krokety, do ktorých stredu vložíme mozzarellu nakrájanú na menšie kúsky. Na záver obalíme v trojobale a dáme piecť do rúry alebo vypražíme. |
3 Comments Hide Comments
150 g masa??? 500 gr ryze.. nie je tam chyba??
Nie je tam chyba 🙂 Tak to má byť.
Nie sú to mäsové guličky, to mäso len dodáva úplne jemnú chuť, dokonca ho tam skoro vôbec necítiť 🙂