Frittata je obdobou omelety alebo quiche, na taliansky spôsob. Fantázii sa medze nekladú a môžte si ju spraviť ako len chcete. S hráškovými luskami, so syrom, brokolicou, hráškom, kukuricou, šunkou, s čím vám len napadne. Frittatu robievam manželovi na raňajky. Nemám rada keď je príliš hrubá, chutí mi viac tenšia a pestro doladená zeleninkou.
1
Done
|
Rozmiešame si vajíčka so soľou. Zemiak nakrájame na drobnulinké kocky a paradajku na kolieska. |
2
Done
|
Na rozohriatu panvicu pridáme trošku Ghee (ak máte super panvicu, kde netreba tuk, maslo môžte vynechať, aj keď dodáva frittate fajnú vôňu aj chuť, alebo ho môžte nahradiť olivovým olejom). Vajíčka zmiešame so zemiakmy a vylejeme na panvicu. Na vrch pridáme paradajky a medvedí cesnak. Vajíčko trochu vidličkou premiešame aby zakrylo paradajky a listy medvedieho cesnaku a necháme pomaličky piecť na panvici zakryté pokrievkou. |
3
Done
|
Kedysi som prehadzovala frittatu z panvice na panvicu, no nikdy nebola taká pekná ako som chcela. Nakoniec som ju začala dopekať v rúre. Takže si rozohrejeme si rúru na 200°C a ak už spodok chytil jemnú kôrku, prehodíme si frittatu na plech a necháme dopiecť do zlatista v rúre cca 5 minút. A môžeme podávať :) |