Mám rada dobrý hovädzí burger, no jedine ak je pripravený doma. Múku a strúhanku som nahradila puffovanou quinoa a kamutovými vločkami, ktoré dodávajú mäsu mierne orieškový podtón. Mandľové maslo v kombinácii s čerstvou zeleninou a pažítkou pekne prepoja chute.
1
Done
|
Nakoľko si mäso vždy meliem doma, najprv ho poriadne poumývam a potom pomeliem na stredne veľkom nástavci. Mäso potom ochutím soľou a čiernym korením, zmiešam s vajíčkom a pridám kamutové vločky a puffovanú quinoa. Potom necháme masu chvíľu oddýchnuť v chladničke. |
2
Done
|
Keď si mäso oddýchlo cca 20 minút v chlade, tvoríme burgre. Ak máte možnosť burgre hodiť na gril budú zaručene výborné, na grile sa potrebujú burgre grilovať cca 4 minúty z každej strany. Ak doma gril nemáte tak môžte použiť panvicu a na troške olivového oleja burgre upiecť, bude to však trvať trochu dlhšie ako na grile. |
3
Done
|
Burgre podávame v žemli alebo placke s čerstvým šalátom a zeleninou. Na záver si ich polejeme mandľovým maslom a posypeme čerstvou pažítkou. |