0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
1 ks Kura
2 PL Olivový olej
Cibuľa
2 ks Paradajky
150 gr Hrášok
3 ks Mrkva
5 lístkov Bobkový list
200 ml Paradajková omáčka
Soľ
Čierne korenie
Cesnak
6 ks Zemiaky
300 gr Špalda zrná

Guiso de pollo

  • 70 minút
  • Porcie 6
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Guiso de pollo (čítaj giso de pojo) je obľúbené jedlo peruánskej časti mojej rodiny. V preklade to znamená pokrm z kuraťa. Nič sa ním nedá pokaziť a chuťovo s veľmi podobá slovenskému jedlu práve preto, lebo obsahuje všetky ingrediencie, ktoré sú u nás úplne bežné. Čo mi je veľmi sympatické na peruánskom jedle je, že nepoužívajú múku na zahusťovanie. Omáčky nie sú väčšinou krémové a tak jedlo nie je tak ťažké.

Kroky

1
Hotovo

Kura si naporcujeme a na olivovom oleji s cibuľou si ho poopekáme do zlatista. Osolíme, pridáme čierne korenie, cesnak a zalejeme vodou.

2
Hotovo

Mrkvu nakrájame na kolieska, paradajky zbavíme semienok a použijeme len čistú paradajkovú dužinu (kľudne aj so šupkou). Hrášok, paradajkovú šťavu, paradajky aj mrkvu pridáme ku kuraťu a necháme variť. Kým sa Guiso uvarí, pripravíme si špaldovú pšenicu ako prílohu. (Guiso sa pripravuje s ryžou, takže ak nemáte doma špaldu, kľudne môžte použiť aj ryžu). Špalda sa varí rovnako ako ryža, len dlhšie lebo je húževnatejšia.

3
Hotovo

Keď je kura už skoro uvarené pridáme k nemu zemiaky nakájané na väčšie mesiačiky a necháme dovariť, nezahusťujeme. Ak sa vám mäso začne oddeľovať od kosti a rozpadávať, žiadna panika, peruánci Guiso bežne takto jedia. Podávame ho so šalátom.

lopezka

Dopredu
Burger s mandľovým maslom
Dozadu
Varená Quinoa
Dopredu
Burger s mandľovým maslom
Dozadu
Varená Quinoa

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.