0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gr Syr Eidam postrúhať
250 gr Maslo
250 gr Špaldová múka hladká
1 kl Morská soľ
Vajce na potretie

Krehké syrové pečivo

  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Tento tradičný recept v našej rodine pečie moja maminka už dlhé roky. Pretože vždy každému chutí, som sa rozhodla ho zdieľať aj na blogu.

Steps

1
Done

Nastrúhame si eidam a maslo necháme pri izbovej teplote "povoliť". Spracujeme cesto zo všetkých surovín a necháme ho odpočinúť v chladničke.

2
Done

Pred pečením by cesto nemalo byť úplne tuhé no ani veľmi mäkké. Rozvaľkáme ho na cca 0,5 cm hrúbku a vykrajujeme rôzne tvary. Rúru si rozohrejeme na 170 °C. Na plech ukladáme vykrojené tvary, ktoré potrieme vajíčkom a ozdobíme semienkami alebo orieškami.

3
Done

TIP: Fantázii sa medze nekladú používame mak, sézam biely aj čierny, kmínok, puffovanú quinoa či amarant, píniové oriešky, makadamové oriešky, lieskovce, mandle, kešu... proste to čo máte radi.

Ak však chcete použiť lieskovce, je treba ich otoastovať a zbaviť šupky. Pri mandliach najlepšie chutia blanšírované toastované alebo orpažené mandle. Jemne do svetlučka, lebo v rúre ešte trošku zhnednú.

4
Done

Syrové pečivo pečieme do zlatista, nesmie stmavnúť. Po dopečení treba ešte chvíľku počkať a potom pečivo jemne uvoľniť a presunúť do misky alebo taniera so servítkou, ktorá do seba preberie nadbytočný tuk.

Nie je to zrovna fit recept, ale raz - dvakrát do roka si ho dovoliť môžeme :-) Pečivo je naozaj veľmi chutné a vydrží chrumkavé aj niekoľko dní.

Pôvodný recept nebol so špaldovou múkou, ale bielou, ktorú som ja nahradila, keďže bielu múku doma nepoužívam.

Dobrú chuť :)

lopezka

previous
Hovädzie s kozákmi
next
Horúce maliny s granadillou a litchy
previous
Hovädzie s kozákmi
next
Horúce maliny s granadillou a litchy

Add Your Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.