0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 ks Lístkové cesto
1 ks Vajce
250 gr Mascarpone
150 ml Šľahačková smotana
250 gr Jahody
2 PL Vanilkový trstinový cukor
na ozdobenie Práškový trstinový cukor

Jahodová skladačka

Cuisine:
  • 30 minút
  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Slnko už poriadne páli a na poobedné posedenie s priateľmi pri káve si môžete rýchlo pripraviť túto mňamku. Časovo nenáročný koláčik, ktorý však poteší  svojou ľahkosťou a dokonalým prepojením chuti jahôd s jemne sladkým krémom.

Steps

1
Done

Lístkové cesto si narezeme na 3 pláty cca 15 cm široké a 35 cm dlhé. Potrieme ich vajíčkom a dáme upiecť do rúry do zlatista.

2
Done

Kým sa bude cesto piecť, vyšľaháme si krém z mascarpone, šľahačkovej smotany a trochu cukru. Krém by mal byť konzistenciou pevnejší aby udržal jednotlivé poschodia s jahodami. Po dopečení necháme cesto vychladnúť a krém odložíme do chladničky. Nakrájame si jahody na kolieska.

3
Done

Keď sú plátky už úplne studené rozrežeme každý plátok na dva kusy (nemusíte na koláčik použiť všetky pláty, môžete z nich spraviť buď dva rovnaké koláčiky alebo jeden spraviť na slano). Časti kde sme plátok prerezali budeme plniť krémom a jahodami. Spodnú časť, ktorá je úplne rovná použijeme ako základ. Vrchú časť, ktorá je mierne nerovná otočíme naruby a naplníme ju krémom a na kolieska pokrájanými jahodami. Takto vytvoríme efekt skladačky. Na úplný vrch použijeme plátok zlatistou časťou hore. Vrché - posledné poschodie naplníme tiež trochou krému aby sa pekne spojilo s tým pod ním. Posypeme práškovým cukrom a necháme oddýchnuť v chlade aspoň 30 minút.

4
Done

Koláčik krájame ostrím nožom jemne aby sa lístkové cesto nepolámalo.

lopezka

previous
Smoothie s Quinoa
next
Jahodovo- mišpuľové smoothie
previous
Smoothie s Quinoa
next
Jahodovo- mišpuľové smoothie

Add Your Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.