0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
1 ks Lístkové cesto
1 ks Vajce
250 gr Mascarpone
150 ml Šľahačková smotana
250 gr Jahody
2 PL Vanilkový trstinový cukor
na ozdobenie Práškový trstinový cukor

Jahodová skladačka

Typ kuchyne
  • 30 minút
  • Porcie 8
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Slnko už poriadne páli a na poobedné posedenie s priateľmi pri káve si môžete rýchlo pripraviť túto mňamku. Časovo nenáročný koláčik, ktorý však poteší  svojou ľahkosťou a dokonalým prepojením chuti jahôd s jemne sladkým krémom.

Kroky

1
Hotovo

Lístkové cesto si narezeme na 3 pláty cca 15 cm široké a 35 cm dlhé. Potrieme ich vajíčkom a dáme upiecť do rúry do zlatista.

2
Hotovo

Kým sa bude cesto piecť, vyšľaháme si krém z mascarpone, šľahačkovej smotany a trochu cukru. Krém by mal byť konzistenciou pevnejší aby udržal jednotlivé poschodia s jahodami. Po dopečení necháme cesto vychladnúť a krém odložíme do chladničky. Nakrájame si jahody na kolieska.

3
Hotovo

Keď sú plátky už úplne studené rozrežeme každý plátok na dva kusy (nemusíte na koláčik použiť všetky pláty, môžete z nich spraviť buď dva rovnaké koláčiky alebo jeden spraviť na slano). Časti kde sme plátok prerezali budeme plniť krémom a jahodami. Spodnú časť, ktorá je úplne rovná použijeme ako základ. Vrchú časť, ktorá je mierne nerovná otočíme naruby a naplníme ju krémom a na kolieska pokrájanými jahodami. Takto vytvoríme efekt skladačky. Na úplný vrch použijeme plátok zlatistou časťou hore. Vrché - posledné poschodie naplníme tiež trochou krému aby sa pekne spojilo s tým pod ním. Posypeme práškovým cukrom a necháme oddýchnuť v chlade aspoň 30 minút.

4
Hotovo

Koláčik krájame ostrím nožom jemne aby sa lístkové cesto nepolámalo.

lopezka

Dopredu
Smoothie s Quinoa
Dozadu
Jahodovo- mišpuľové smoothie
Dopredu
Smoothie s Quinoa
Dozadu
Jahodovo- mišpuľové smoothie

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.