0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
6 ks Plod mišpuľníka japonského
hrsť Jahody
Čerstvá mäta na ozdobenie

Jahodovo- mišpuľové smoothie

Typ kuchyne
  • 10 minút
  • Porcie 2
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Mišpuľník pochádza z Ázie. Tento vždy zelený strom v období medzi aprílom a júnom dáva pekné oranžové plody. Malvice mišpulníka sa jedia bez šupky, dužina je svieža sladkastá, sem tam trošku trpkastá, konzistenciou je podobná marhuliam, ale šťavnatá je skôr ako ringloty. V strede plodu sú kôstky a menšie šupky, ktoré je treba odstrániť. Sirup z mišpuľníka je vynikajúci proti kašľu a u nás v rodine nesmie chýbať. Toto ovocie sa konzumuje čerstvé, prípadne si z neho môžete spraviť marmeládu, kompót alebo smoothie 🙂  V kombinácii s jahodami sú plody mišpuľníka naozaj skvelé na začiatok dňa 🙂

Kroky

1
Hotovo

Jahody umyjeme a zbavíme stonky a lístkov. Malvice mišpulníka umyjeme, zbavíme šupky, kôstky a nečistôt. Najprv rozmixujeme malvice a potom k ním pridáme jahody. Prelejeme do pohára a ozdobíme mätou :-)

lopezka

Dopredu
Jahodová skladačka
Dozadu
Ovocný nanuk
Dopredu
Jahodová skladačka
Dozadu
Ovocný nanuk

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.