0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 ks Plod mišpuľníka japonského
hrsť Jahody
Čerstvá mäta na ozdobenie

Jahodovo- mišpuľové smoothie

Cuisine:
  • 10 minút
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Mišpuľník pochádza z Ázie. Tento vždy zelený strom v období medzi aprílom a júnom dáva pekné oranžové plody. Malvice mišpulníka sa jedia bez šupky, dužina je svieža sladkastá, sem tam trošku trpkastá, konzistenciou je podobná marhuliam, ale šťavnatá je skôr ako ringloty. V strede plodu sú kôstky a menšie šupky, ktoré je treba odstrániť. Sirup z mišpuľníka je vynikajúci proti kašľu a u nás v rodine nesmie chýbať. Toto ovocie sa konzumuje čerstvé, prípadne si z neho môžete spraviť marmeládu, kompót alebo smoothie 🙂  V kombinácii s jahodami sú plody mišpuľníka naozaj skvelé na začiatok dňa 🙂

Steps

1
Done

Jahody umyjeme a zbavíme stonky a lístkov. Malvice mišpulníka umyjeme, zbavíme šupky, kôstky a nečistôt. Najprv rozmixujeme malvice a potom k ním pridáme jahody. Prelejeme do pohára a ozdobíme mätou :-)

lopezka

previous
Jahodová skladačka
next
Ovocný nanuk
previous
Jahodová skladačka
next
Ovocný nanuk

Add Your Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here