
Paradajková polievka bola pre mňa od malička obľúbenou, až kým neprišli obedy v školskej jedálni… Od vtedy som ju odmietala. Až nedávno som sa odhodlala, že spravím doma takú parádnu, bez toho aby bola vodnatá, aby v nej bolo cítiť šupky a bola kyslá. Vyšla naozaj veľmi výborne. Skvelou zámenou za mozzarellu bude jednoznačne parmigiano alebo grana padano. Aj keď ja osobne som skôr za parmigiano 😉 Ochutnajte aj vy !
1
Done
|
Na olivovom oleji si do zlatista opečieme šalotku nakrájanú na kolieska. Cherry paradajky pokrájame na štvrťky a pridáme k šalotke. Varíme kým nezmäknú, potom pridáme soľ, čierne korenie, rozlačený cesnak, a celé lístky bazalky. Necháme chvíľku povariť ( 3-5minút). A potom všetko rozmixujeme úplne do hladka. Ostane nám krásna krémová polievka. Podávame s troškou pažítky, mini mozzarellkami a chrumkavým toastovým chlebíkom. |