Mišpuľník pochádza z Ázie. Tento vždy zelený strom v období medzi aprílom a júnom dáva pekné oranžové plody. Malvice mišpulníka sa jedia bez šupky, dužina je svieža sladkastá, sem tam trošku trpkastá, konzistenciou je podobná marhuliam, ale šťavnatá je skôr ako ringloty. V strede plodu sú kôstky a menšie šupky, ktoré je treba odstrániť. Sirup z mišpuľníka je vynikajúci proti kašľu a u nás v rodine nesmie chýbať. Toto ovocie sa konzumuje čerstvé, prípadne si z neho môžete spraviť marmeládu, kompót alebo smoothie 🙂 V kombinácii s jahodami sú plody mišpuľníka naozaj skvelé na začiatok dňa 🙂
1
Done
|
Jahody umyjeme a zbavíme stonky a lístkov. Malvice mišpulníka umyjeme, zbavíme šupky, kôstky a nečistôt. Najprv rozmixujeme malvice a potom k ním pridáme jahody. Prelejeme do pohára a ozdobíme mätou :-) |