Jedným z našich najobľúbenejších jedál je práve kurací stroganov. Veľakrát sme sa však v reštaurácii sklamali a tak som prestala skúšať a začala ho variť doma. Žiadny kečup, ale poctivá paradajková omáčka. Žiadne mastné oká, ale krásne krémová, jemná no zároveň plná chuť omáčky s kuracími prsiami, je to, čo považujem za dobrý stroganov. Veď skúste sami 😉
1
Done
|
Na oleji si jemne speníme na drobno pokrájanú šalotku a orestujeme ju do sklovita. Pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia a poopekáme ich z každej strany. Pridáme soľ, čierne korenie, cesnak, sójovú omáčku, horčicu a paradajkovú omáčku. Dobre premiešame. Pokiaľ je omáčka veľmi kyslá, môžeme chuť zjemniť troškou medu (1 KL) alebo pridaním kuracieho vývaru. Mäso povaríme cca 10 – 15 minút. Pridáme trochu šťavy z nakladaných uhoriek a smotanu si vymiešame s trochou múky do hladka. Na záver pridáme smotanu s múkou a necháme prejsť varom. Stroganov podávame s ryžou a zeleninou. |