0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Kurací stroganov

  • 40 minút
  • Porcie 4
  • Ľahké

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Jedným z našich najobľúbenejších jedál je práve kurací stroganov. Veľakrát sme sa však v reštaurácii sklamali a tak som prestala skúšať a začala ho variť doma. Žiadny kečup, ale poctivá paradajková omáčka. Žiadne mastné oká, ale krásne krémová, jemná no zároveň plná chuť omáčky s kuracími prsiami, je to, čo považujem za dobrý stroganov. Veď skúste sami 😉

Kroky

1
Hotovo

Na oleji si jemne speníme na drobno pokrájanú šalotku a orestujeme ju do sklovita. Pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia a poopekáme ich z každej strany. Pridáme soľ, čierne korenie, cesnak, sójovú omáčku, horčicu a paradajkovú omáčku. Dobre premiešame. Pokiaľ je omáčka veľmi kyslá, môžeme chuť zjemniť troškou medu (1 KL) alebo pridaním kuracieho vývaru. Mäso povaríme cca 10 – 15 minút. Pridáme trochu šťavy z nakladaných uhoriek a smotanu si vymiešame s trochou múky do hladka. Na záver pridáme smotanu s múkou a necháme prejsť varom. Stroganov podávame s ryžou a zeleninou.

lopezka

Dopredu
Paradajková polievka
Dopredu
Paradajková polievka

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.