0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Kurací stroganov

  • 40 minút
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Jedným z našich najobľúbenejších jedál je práve kurací stroganov. Veľakrát sme sa však v reštaurácii sklamali a tak som prestala skúšať a začala ho variť doma. Žiadny kečup, ale poctivá paradajková omáčka. Žiadne mastné oká, ale krásne krémová, jemná no zároveň plná chuť omáčky s kuracími prsiami, je to, čo považujem za dobrý stroganov. Veď skúste sami 😉

Steps

1
Done

Na oleji si jemne speníme na drobno pokrájanú šalotku a orestujeme ju do sklovita. Pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia a poopekáme ich z každej strany. Pridáme soľ, čierne korenie, cesnak, sójovú omáčku, horčicu a paradajkovú omáčku. Dobre premiešame. Pokiaľ je omáčka veľmi kyslá, môžeme chuť zjemniť troškou medu (1 KL) alebo pridaním kuracieho vývaru. Mäso povaríme cca 10 – 15 minút. Pridáme trochu šťavy z nakladaných uhoriek a smotanu si vymiešame s trochou múky do hladka. Na záver pridáme smotanu s múkou a necháme prejsť varom. Stroganov podávame s ryžou a zeleninou.

lopezka

previous
Paradajková polievka
next
Morčacie pečene na hruškách a jabĺčkach
previous
Paradajková polievka
next
Morčacie pečene na hruškách a jabĺčkach

Add Your Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here