0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Olluco

  • 45 minút
  • Priemerný

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Hneď na úvod poviem, že na Slovensku som Olluco ešte nevidela. Preto si ho dávam posielať z Ríma od rodiny, ale verím, že na trhu vo Viedni sa bude dať zohnať. Je to moje najobľúbenejšie peruánske jedlo, preto som ho zaradila aj medzi recepty na blog, hoc je ťažké ho zohnať. Pôvodne sa toto jedlo pripravuje z lamieho masa nazývaného Charqui. Ale, keďže v rodine sa lamy nejedia, svokra ma naučila ho pripravovať s kuracím mäsom. Olluco (čítaj Ojuko) je druh hľuzy podobný zemiaku, sýto žltej farby s neónovo ružovými fľačikmi,  s mierne zemitou chuťou. Jeho zaujímavú chuť dopĺňa peruánske chilli nazývané Aji Panca (čítaj achi panka). Nie je chuťovo vôbec podobné chilli papričkám, ktoré poznáme, má sladkasto jemne pikantnú chuť. Sú to podlhovasté tmavo bordové papričky, ktoré sa pestujú na pobreží Peru. Aji panca dostať vo forme pasty aj u nás v niektorých e-shopoch.

Kroky

1
Hotovo

Olluco si dobre umyjeme a očistíme od nečistôt, krájame na trošičku hrubšie pásiky ako Julienne. Na olivovom oleji si speníme na kocky pokrájanú cibuľu a pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia. Ochutíme soľou, cesnakom, aji panca a poopekáme do biela, podlejeme vodou a pridáme všetko olluco, ktoré sme si pokrájali. Varíme pod pokrievkou aspoň 15 minút. Ak je olluco veľmi suché pridáme ešte hrnček vody a necháme povariť. Olluco sa nezahusťuje,

2
Hotovo

Podávame s ryžou a na záver môžme olluco posypať petržlenovou vňaťou.

lopezka

Dopredu
Kamut so šampiňónmi
Dozadu
Kamutovo špaldový koláčik
Dopredu
Kamut so šampiňónmi
Dozadu
Kamutovo špaldový koláčik

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.