Kuracia polievka na peruánsky spôsob. Táto polievka ma prekvapila. Keď som ju prvý krát jedla, nechápala som čo v nej robí vajce a zemiaky 🙂 No asi najviac ma dostalo korenie, ktoré peruánci do kuracej polievky dávajú. Prekvapilo, ale veľmi mi chutilo.
Zemiaky na Huancay-sky spôsob sú veľmi zaujímavým predjedlom. Jemne pikantná chuť peruánskeho chilli – aji amarillo, ktoré má výrazne žltú až oranžovú farbu sa krásne prepája s čerstvým syrom a varenými zemiakmi. Zatiaľ nebol nikto z môjho okolia, komu by nechutila táto dobrota 🙂
Quinoa je v našej domácnosti veľmi obľúbená a tešia sa z nej aj naše deti. Ponúka naozaj veľké možnosti využitia. V blogu sa Quinoa venujem viac. Tu však nájdete postup, akým pripravíte quinoa a zbavíte ju saponínu, ktorý môže spôsobiť problémy s trávením.
Guiso de pollo (čítaj giso de pojo) je obľúbené jedlo peruánskej časti mojej rodiny. V preklade to znamená pokrm z kuraťa. Nič sa ním nedá pokaziť a chuťovo s veľmi podobá slovenskému jedlu práve preto, lebo obsahuje všetky ingrediencie, ktoré sú u nás úplne bežné. Čo mi je veľmi sympatické...
Hneď na úvod poviem, že na Slovensku som Olluco ešte nevidela. Preto si ho dávam posielať z Ríma od rodiny, ale verím, že na trhu vo Viedni sa bude dať zohnať. Je to moje najobľúbenejšie peruánske jedlo, preto som ho zaradila aj medzi recepty na blog, hoc je ťažké ho...
Prvýkrát som jedla Lomo Saltado v peruánskej reštaurácii v Ríme a úplne som si ho zamilovala. Peruánska kuchyňa mi je veľmi blízka a hoc nie všetky ingrediencie bežne u nás dostať, zohnať sa dajú cez niektoré e-shopy. Jednoznačne jedlo, ktoré treba ochutnať.