Vonku je už riadne horúco a my dospelí do veľa krát vydržíme, avšak na deti vyskakujú z každého rohu reklamy na nanuky a zmrzliny. Žiaľ väčšinou ak nie vždy sú presladené a podiel ovocia v nich je minimálny. Ovocie rýchlejšie dozrieva a kazí sa. Riešenie ako „zabiť dve muchy jednou ranou“ je v domácich nanukoch. Formičky stoja naozaj zopár eur a efekt je famózny. Z obľúbeného ovocia bez pridania cukru viete vykúzliť deťom úsmev na tvári a byť zároveň spokojný, že jedia čisté ovocie bez zbytočných aditív a farbív. Jediné na čo si bude treba počkať, je kým nanuky zamrznú 🙂 Preto je ideálne robiť ich večer. Inšpirujte sa a pripravte doma perfektné osvieženie na horúce leto 🙂
1
Done
|
Mango, ananas a jahody načistíme. A každé zvlášť rozmixujeme. Ak je mango aj ananás zrelé, nebude vôbec potrebné prisladzovať, lebo baby ananás je dokonale sladký a zrelé mango ešte viac. Jahody budú kyslejšie, ale o to viac to bude dokonale prepojené. |
2
Done
|
Rozmixované ovocie dávame do formičiek postupne. Najprv spravíme "prvé poschodie" a formičkou trochu poklepeme, aby sa ovocie rovnomerne rozložilo a dáme trochu zamraziť. Aby ovocie ostalo čerstvé je lepšie odložiť si ho už rozmixované do chladničky, alebo ho mixovať priamo pred použitím. Postupne takto spravíme všetky poschodia a pri poslednom vložíme dnu aj paličku :-) Necháme cez noc dobre zamraziť a ráno voilaaaa prekvapenie je hotové. |
3
Done
|
Taktéto nanuky sa dajú spraviť naozaj z rôzneho ovocia. Pre nás dospelákov bude osviežujúce aj limetovo, mätovo zázvorový nanuk alebo malinový s rebarborou. Fantázia nemá hraníc a každý si vie spraviť dokonalý a hlavne zdravý nanuk kedykoľvek, rýchlo a bez námahy. Výhovorky prečo kupovať presladené nanuky už nie su ;) Tak šup do toho :-) |