Ak hľadáte inšpiráciu sa chutné, malé jednohubky na oslavu alebo pre vzácnu návštevu, určite vyskúšajte tieto s bryndzovou plnkou. Sú jemné a pritom chuťovo zaujímavé. Farebne veselé a určite budú skvelým predjedlom alebo pochutinou pri dobrej káve či čaji.
Koncept a dekorácia : FlorDeLuxe
Foto: Nikoleta Mackovjak Photography
Jedlo a foodstyling : Lopezka
1
Done
|
Lístkové cesto rovnomerne vyvaľkáme na cca 5 mm. Vykrojíme si kolieska. Prvé koliesko vždy necháme celé a do ďalších vykrojíme kruh aby nám ostala len obruč. , Rozmiešame si v miske vajíčko s troškou soli a čierneho korenia. Spodný kruh potrieme vajíčkom a potom naň začneme vrstviť obruče. Každú obruč potrieme zhora vajíčkom aby sa nám spojili a poslednú obruč posypeme sezamom. Jemne pritlačíme. Ak sa vám nechce robiť 5-6 poschodí, môžete cesto nechať aj hrubšie a obručí použiť menej. Je to však krajšie, keď vidieť vrstvenie. Keď máte všetko hotové, dáme jednohubky piecť do rúry, na 170°C, používam pri ich pečení aj ventilátor. |
2
Done
|
V miske si rozmiešame mascarpone s bryndzou a kurkumou a štipkou sušeného cesnaku. Ak sa vám žiada pridajte ešte soľ (mne soľ nechýbala). |
3
Done
|
Keď sa nám jednohubky dopečú dozlatista, necháme ich na linke vychladnúť. Potom ich plníme plnkou z mascarpone a bryndze. Na doladenie som použila mini mozzarellu s hráškom, petržlenom s troškou redkvičky alebo bazalkou a pažítkou s hráškom. Dobrú chuť :) |