• Domov
  • Dezerty
  • Kakaová granola s quinoa a lieskovými orieškami
0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

125 ml Voda
100 gr Kakaová masa alebo horká čokoláda
150 gr Trstinový cukor alebo kokosový cukor
1 KL Orechová esencia
500 gr Ovsené vločky
50 gr Quinoa vločky alebo uvarená a vychladená quinoa
50 gr Sušený kokos
100 gr Posekané lieskové oriešky
3 PL Kakao
1/2 KL Škorica
štipka Soľ

Kakaová granola s quinoa a lieskovými orieškami

  • Priemerný

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj
Je mnoho receptov a kombinácií na granolu, či chrumkavé musli a aj keď je v granole väčšinou veľa ingrediencií, postup je úplne jednoduchý. Fantázii sa medze nekladú, stačí len trochu trpezlivosti a chrumkavá granola je na svete. Táto lieskovo-kakaová je fantastická k jogurtu s banánom či jahodami. Je dobré čo najviac v jedálničku obmieňať obilniny a vločky, na Slovensku sa dá využiť špalda, kamut, einkorn, žito a ďalšie. Najlepšie je vločky cez noc namočiť a využiť na kaše, no v granole robím výnimku a pečiem vločky bez namočenia. Niektoré diéty obilniny úplne odsudzujú ale ovsené vločky sú tradičnou potravinou v rôznych krajinách a môžu byť súčasťou zdravého jedálnička. Dajú sa nájsť aj bezlepkové a v spojení s inými ingredienciami sú veľmi chutné, dodajú telu energiu aj živiny. Quinoa nám v tomto recepte poskytne proteín, škorica napomáha stabilizácii cukru v krvi a kakao zas obsahuje minerály a zdravé tuky. Takže smelo do toho, vyskúšajte a vychutnajte si túto zdravú dobrotu.

Kroky

1
Hotovo

Vodu, kakaovú masu alebo čokoládu, cukor a tuk pomaly varíme kým je všetko rozpustené.

2
Hotovo

Vypneme a pridáme esenciu.

3
Hotovo

Predhrejeme rúru na 180 stupňov.

4
Hotovo

Vo veľkej mise premiešame všetky ostatné suroviny.

5
Hotovo

Tekutú zmes prelejeme do misy s vločkami a všetko spolu poriadne premiešame.

6
Hotovo

Tento mix pritlačíme rovnomerne na veľký plech do 1 cm výšky.

7
Hotovo

Pečieme 50 minút. V polovici pečenia sa granola môže opatrne premiešať zo strán do vnútra, tak aby nám ostali aj väčšie kúsky.

8
Hotovo

Po vypnutí granolu necháme úplne vchladnúť na plechu. Granolu treba držať v dobre uzatvorenej nádobe aby ostala chrumkavá.

Barbi

Dopredu
Tradičná latinskoamerická horúca čokoláda z kakaovej masy
Dozadu
Pstruh v hráškovej postieľke s quinoa
Dopredu
Tradičná latinskoamerická horúca čokoláda z kakaovej masy
Dozadu
Pstruh v hráškovej postieľke s quinoa

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.