0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
1,2 kg Mleté morčacie prsia
20 dkg Údené morčacie prsia
20 dkg Hovädzia saláma/klobása
6 ks Žemľa
150 gr Puffovaná quinoa
20 ks Vajce
Petržlenová vňať podľa chuti
1 KL Sušená cibuľa
1 KL Sušený cesnak
1 PL Sušená zelenina
1 KL Vinný kameň / soda bikarbona ak nemáte vinný kameň môžte použiť sodu bikarbonu
40 gr Maslo
1,5 dcl Vývar z údeného mäsa môžte použiť aj kurací alebo trochu vody
Strúhanka na vysypanie
Soľ podľa chuti
Čierne korenie podľa chuti

Veľkonočná plnka

  • 55 minút
  • Porcie 10
  • Priemerný

Suroviny

Postup prípravy

Zdieľaj

Pôvodný recept na plnku mám od mojej maminky. Časom som si ho upravila podľa seba. U nás v rodine máme túto plnku každý rok a všetci ju máme veľmi radi. V pôvodnom recepte sa používa bravčové mäso, ktoré sme pred pár rokmi prestali jesť a tiež som upravila niektoré ďalšie ingrediencie.

Kroky

1
Hotovo

Žemle nakrájame na kocky a necháme obschnúť (ideálne použiť 2 dňové pečivo alebo ho môžeme dať obschnúť do rúry). údené mäso aj salámu prípadne klobásu nakrájame na drobné hranolčeky alebo malé kocky. Žĺtka oddelíme od bielkov. Bielka vyšľaháme na sneh a dáme bokom.

2
Hotovo

Žľtka zmiešame s mletým mäsom, pridáme žemle nakrájané na kúsky, posekanú petržlenovú vňať a na drobné hranolčeky nakrájané údené mäso a salámu alebo klobásu. Všetko dobre premiešame, pridáme vývar a dochutíme sušeným cesnakom, cibuľkou a zeleninou. Dobre osolíme a na záver primiešame sneh z bielkov. Celé to ešte premiešame a pridáme vinný kameň alebo sodu bikarbonu.

3
Hotovo

Rúru si rozohrejeme na 200°C, vymastíme a vysypeme si plech strúhankou. Celú masu si dáme na plech, alebo ak chcete môžete použiť aj formy na muffiny (tie takisto treba vymastiť maslom a vysypať strúhankou). Pečieme do zlatisto - hneda. Čas pečenia záleží na každej rúre, ja sa riadim vždy farbou plnky. Keď začne pekne rozvoniavať a kôrka sa chytá do zlatista, už len sledujem kedy bude jemne do hneda a plnku vyberiem von.

TIP: Ak by ste chceli použiť múku, tá sa prichytáva, preto je lepšie použiť strúhanku.

4
Hotovo

Plnku môžete papať horúcu alebo aj studenú. Skladujeme ju v chladničke. Ja ju zvyknem aj mraziť. Podávame s cviklou s chrenom a zeleninou :-)

lopezka

Dopredu
Kamutový koláčik s čoko-ko krémom
Dozadu
Cesnačka s kurkumou
Dopredu
Kamutový koláčik s čoko-ko krémom
Dozadu
Cesnačka s kurkumou

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.