1
Done
|
Načistíme si zemiaky a nakrájame ich na kocky. Dáme ich uvariť do osolenej vody s pretlačeným strúčikom cesnaku. Ak chcete aby mala polievka výraznejšiu chuť, možete použiť aj kurací vývar namiesto vody. Ja uprednostňujem vodu :-) |
2
Done
|
Keď sú zemiaky mäkké rozmixujeme ich vo vode a pridáme kurkumu, soľ (ak treba), a pretlačíme do polievky ďalšie strúčiky cesnaku. Povaríme chvíľku (cca 5minút). Rozmixujeme ešte raz polievku z ktorej nám vznikol hustejší krém. (Ak je polievka riedka, môžeme do nej dostrúhať surový zemiak a chvíľku ešte dovariť. Nśledne rozmixovať na hladký krém) |
3
Done
|
Na záver pridáme smotanu izbovej teploty (šľahačkovú alebo na varenie - ako chcete) a dobre premiešame. Podávame v bochníku chleba s údenými pareničkami a krutónmi alebo aj bez. |