Po taliansky Pasta al forno 🙂 Väčšinou ich doma pripravujem, keď sa mi zvýši ragù z iného receptu, napríklad, keď robím lasagne alebo keď sa mi zvýši pekný no menší kúsok hovädzieho mäsa. Je to síte jedlo, veľmi príjemná voľba aj na posedenie s priateľmi s dobrým vínom alebo aj bežný nedeľný obed.
1
Done
|
Ako prvé si pripravíme ragù. Ak ste robili lasagne a zvýšilo sa vám ragù, môžete použiť aj to :) Postup pre toto ragù je rovnaký, s rozdielom, že doň pridávame trochu parmezánu. Ragù nemá byť vodnaté. Na olivovom oleji si speníme cibuľu, mrkvu nakrájanú na drobno, stopkatý zeler prekrojený na 4 časti a pridáme mleté mäso. Poopekáme ho kým nezbledne a zalejeme paradajkovou omáčkou. Dochutíme soľou, čiernym korením, troškou cesnaku, pridáme víno a necháme poriadne podusiť 120 - 150 minút prípadne v tlakovom hrnci 60 minút. Kontrolujeme, či netreba podliať ragù vodou a ak je paradajková omáčka veľmi kyslá, kyslosť môžme stiahnuť lyžicou medu alebo zeleninovým vývarom. Keď je ragù hotové ochutnáme ho, či nič nechýba. |
2
Done
|
Uvaríme si cestoviny - conchiglioni giganti - dobre sa plnia a aj vyberajú z rúry. Naplníme ich ragù, ktoré si zmiešame s parmezánom. Kúsky mozzarelly vložíme do stredu cestoviny (ak nechcete použiť mozzarellu, kľudne ju môžete nahradiť besciamella omáčkou). Do zapekacej si dáme trochu olivového oleja a pod cestoviny vylejeme zvyšné ragù. Cestoviny uložíme vedľa seba a môžeme ich ešte posypať troškou parmezánu. Dáme zapiecť na cca 170°C - s ventilátorom na cca 10 - 15 minút. |
3
Done
|
Podávame horúce s lístkami bazalky a kúskami parmezánu. Dobrú chuť :) |
2 Comments Hide Comments
Tak to ragu je úplna chuťová pecka. 🙂
Jeeej tesim sa !!!