0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 ks Stehno z mliečneho jahňaťa cca 1,5 kg
3 PL Slnečnicový olej
3 lístky Čerstvá šalvia
3 vetvičky Petržlenová vňať
2 vetvičky Rozmarín
4 vetvičky Čerstvý tymián
8 lístkov Čerstvá majoránka
1 vetvička Čerstvá mäta
Cesnak podľa chuti
Soľ podľa chuti
Čierne korenie podľa chuti

Jahňacie stehno na bylinkách

  • 175 minút
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Ak mám byť úprimná, ja jahňacinu vôbec nejem, no doma mám zopár stravníkov, ktorí veľmi ocenia aspoň 1x v roku, dobre upečené jahňacie stehno. Na bylinkách je vraj naj.

Steps

1
Done

Jahňacie stehno očistíme od blán, narežeme do neho zárezy s odstupom cca 2 cm a poriadne nasolíme. Pridáme čierne korenie a bylinky (podľa chuti). Ja dávam z každej bylinky cca 3 lístky, prípadne 2 - 3 vetvičky.

2
Done

Mäso si dáme do pekáča a v malom kastrole si zohrejeme slnečnicový olej, ktorým potom polejeme jahňacie stehno a dáme ho do rúry piecť.

3
Done

Pečieme zakryté cca 80 minút a potom dopekáme odkryté, aby mäso chytilo kôrku. Cca po 30 minútach odoberieme výpek so šťavou a dáme ho bokom. Po odstránení tuku ho neskôr môžeme použiť ako omáčku. Mäso dopečieme do zlato hneda a podávame podľa chuti s pečenými zemiakmi, ryžou alebo s čím máme radi. U nás sa je pečené jahňacie s macesom a pečenými zemiakmi.

lopezka

previous
Cesnačka s kurkumou
next
Kamutová kaša
previous
Cesnačka s kurkumou
next
Kamutová kaša

Add Your Comment

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here