Slnko už poriadne páli a na poobedné posedenie s priateľmi pri káve si môžete rýchlo pripraviť túto mňamku. Časovo nenáročný koláčik, ktorý však poteší svojou ľahkosťou a dokonalým prepojením chuti jahôd s jemne sladkým krémom.
1
Done
|
Lístkové cesto si narezeme na 3 pláty cca 15 cm široké a 35 cm dlhé. Potrieme ich vajíčkom a dáme upiecť do rúry do zlatista. |
2
Done
|
Kým sa bude cesto piecť, vyšľaháme si krém z mascarpone, šľahačkovej smotany a trochu cukru. Krém by mal byť konzistenciou pevnejší aby udržal jednotlivé poschodia s jahodami. Po dopečení necháme cesto vychladnúť a krém odložíme do chladničky. Nakrájame si jahody na kolieska. |
3
Done
|
Keď sú plátky už úplne studené rozrežeme každý plátok na dva kusy (nemusíte na koláčik použiť všetky pláty, môžete z nich spraviť buď dva rovnaké koláčiky alebo jeden spraviť na slano). Časti kde sme plátok prerezali budeme plniť krémom a jahodami. Spodnú časť, ktorá je úplne rovná použijeme ako základ. Vrchú časť, ktorá je mierne nerovná otočíme naruby a naplníme ju krémom a na kolieska pokrájanými jahodami. Takto vytvoríme efekt skladačky. Na úplný vrch použijeme plátok zlatistou časťou hore. Vrché - posledné poschodie naplníme tiež trochou krému aby sa pekne spojilo s tým pod ním. Posypeme práškovým cukrom a necháme oddýchnuť v chlade aspoň 30 minút. |
4
Done
|
Koláčik krájame ostrím nožom jemne aby sa lístkové cesto nepolámalo. |