Zimné obdobie nemusí byť výhradne len o koláčoch a cukre. Horúce maliny s atypickou príchuťou exotického litchy a granadille Vám jednoznačne pozdvihnú náladu aj dodajú dostatok energie do chladného zasneženého dňa.
1
Done
|
Maliny privedieme k varu v malom kastrolíku. Môžeme ich trošku popučiť aby pustili šťavu. Osobne uprednostňujem maliny bez cukru, ale ak by Vám veľmi chýbal, tak si môžete dezert trochu osladiť. |
2
Done
|
Ošúpeme si litchy (treba chutnať kažý kúsok, pretože veľakrát môžu byť pokazené, ak ich neuskladnia dobre v obchode). Pokrájame na menšie kúsky a odstránime kôstku. Nakrájané litchy pridáme k malinám a necháme chvíľočku povariť. Ale naozaj stačí len minútka. |
3
Done
|
Granadillu prekrojíme na dve polovice a spolu s kôstkami pridáme k horúcim malinám a litchy. Premiešame a podávame dozdobené troškou puffovanej quinoa alebo ak sa Vám žiada s lístkami mäty :-) |
4
Done
|
Granadilla je na rozdiel od svojej príbuznej maracuje sladučká a vôbec nie je agresívne kyslá. Jej semienka sú príjemne chrumkavé a jej chuť dokonale prepája maliny s litchy. Ak ste sa báli hodiť toto pekne sfarbené ovocie do nákupného košíka, naozaj nemusíte mať obavy. Skúste tento ovocný dezert a zahrejte seba aj svojich blízkych :-) Dobrú chuť. |