V bežnom živote pivo nepijem, ale rada s ním varím, konkrétne s tým tmavým. Tak vznikol aj tento recept, pochutila si celá rodina 🙂
1
Done
|
V tlakovom hrnci si na troche olivového oleja speníme na drobno nakrájaný pór. |
2
Done
|
Mäso nakrájame na väčšie kocky a poopekáme ho na oleji s pórom, potom dochutíme soľou, cesnakom, kmínom, čiernym korením, sušený zázvorom a na záver podlejeme tmavým pivom. Povaríme kým pena neklesne. Mäso robievam v tlakom hrnci, skôr sa uvarí do mäkka. Toto mäso potrebovalo cca 60 minút. |
3
Done
|
Na záver som omáčku zahustila troškou ryžovej múky. |
4
Done
|
Zemiačky načistíme a nakrájame na kocky, necháme uvariť v slanej vode do mäkka. Potom vodu scedíme a pridáme maslo a čerstvú pažítku, premiešame a v prípade potreby ešte dosolíme. Podávame s hovädzím mäsom na pive a zeleným šalátom :) |