0 0

Zdieľaj na svojej sociálnej sieti

Alebo skopíruj a zdieľaj tento link

Suroviny

Nastaviť porcie
Kurací paprikáš
4 ks Kuracie prsia
podľa chuti Pór alebo cibuľa
podľa chuti Soľ
podľa chuti Čierne korenie
2 KL Drvený kmím
1 PL Červená paprika - sušená
podľa chuti Sušený cesnak
1 dcl Šľahačková smotana alebo mandľové mlieko
1 PL Slnečnicový olej
Hráškové nokerle
500 gr Špaldová múka hladká
podľa chuti Soľ
1-2 ks Vajce
2 -2,5 dcl Voda
200 gr Hrášok

Paprikáš z kuracích pŕs s hráškovými nokerlami

Typ kuchyne
  • 55
  • Porcie 6
  • Ľahké

Suroviny

  • Kurací paprikáš

  • Hráškové nokerle

Postup prípravy

Zdieľaj

Milujem farby na tanieri, hoc momentálne skôr frčím na smoothies, druhá časť rodiny mala chuť na niečo iné. Tak som spravila klasiku a spestrila ju zelenou 🙂 Ako, to sa dočítate v recepte 😉

Kroky

1
Hotovo

Kuracie prsia nakrájame na kocky a na troške oleja si osmahneme pórik nakrájaný na pol kolieska. Pridáme kuracie prsia a osolíme. Opekáme do biela, potom pridáme cesnak, papriku, kmínok a čierne korenie. Zalejeme cca 2dcl vody a varíme do mäkka. Na záver pridáme smotanu. Ak chceme paprikáš zahustiť, smotanu zmiešame s trochou múky alebo solamilu a pridáme do paprikáša, alebo si doň nastrúhame zemiak a necháme prejsť varom.

2
Hotovo

Na hráškové nokerličky si pripravíme väčšiu misku, do ktorej si dáme múku, vajce a soľ. V mixéry rozmixujeme hrášok vo vode a spolu potom spracujeme všetko na hladké cesto hustoty ako na halušky. Ak máte doma čerstvý medvedí cesnak, kľudne pridajte do mixéra dva tri lístky, nokerle s ním majú v kombinácii s hráškom vynikajúcu chuť. Nokerle potom robíme v hrnci s vriacou vodou, ja na to používam haluškovač. Keď nokerle vyplávajú na povrch, povaríme ich ešte 2 minútky a potom vyberieme. Aby sa nám nezlepili môžeme do nich pridať trošku ghee alebo obyčajného masla.

3
Hotovo

Paprikáš podávame s nokerlami a s obľúbenou zeleninou alebo kyslými uhorkami :-) Dobrú chuť

lopezka

Dopredu
Egyptská ryža
Dozadu
Hovädzie na pive
Dopredu
Egyptská ryža
Dozadu
Hovädzie na pive

Napíšte komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.