Pečená kačka s mandľovým maslom a kamutovými lokšami.
1
Done
|
Kačku si dôkladne načistíme. Robievam to vždy vopred s pinzetou, dobré svetlo a pohár vody k tomu. Pekne vytrhám pierka, ktoré na kačke ostali, vyberiem pozostatky vnútorností a namočím ju do slanej vody a na záver poriadne umyjem. |
2
Done
|
Kačku si dáme do pekáča, poriadne ju zvnútra aj zvonku ponatierame soľou, kmínom a mandľovým maslom. Maslo je veľmi lepkavé takže je to trošku babračka. Do vnútra kačky vložíme celé jablko bez jaderníka a dáme zakryté piecť na 200°C do rúry. |
3
Done
|
Kým sa pečie kačička, pripravíme si červenú kapustu. Kapustu dáme do hrnca dochutíme a necháme dusiť do mäkka. Na záver do nej pridáme pár PL šťavy z kačky. |
4
Done
|
Pripravíme si lokše. Uvaríme si zemiaky (ideálne deň vopred), zbavíme ich šupky a pretlačíme v lise na zemiaky alebo našúchame na strúhadle na drobno. Pridáme kamutovú múku, soľ a spracujeme na cesto. Cesto si potom rozdelíme na 2 časti. Valčekom si pekne rozvaľkáme cesto a aby sme mali lokše pekne rovnaké vykrajujeme ich (používam časť formy na tortu.) :) Rozohrejeme si panvicu a jemne ju potrieme prepraženým maslom (Ghee). Lokše opekáme kým nechytia peknú zlatistú farbu. Po dopečení ich z každej strany jemne potrieme prepraženým maslom. |
5
Done
|
Keď kačka pustí dostatok šťavy a už je mäso mäkké, odoberieme výpek so šťavou do kastróla a necháme bokom. Tukom, ktorý nám ostal pooblievame kačicu a dopečieme už bez pokrievky trochu prudšie na 210°C do chrumkava. |
6
Done
|
Výpek z kačice prelejeme cez sitko, aby sme ho zbavili zrazenín. Pár lyžíc výpeku pridáme do červenej kapusty. Šťavu, ktorá ostala dochutíme mandľovým maslom, ak treba pridáme soľ a čierne korenie, pridáme tiež trošku cesnaku a lyžicu kamutovej múky. Habarkou premiešame aby sme nemali žiadne hrudky. |
7
Done
|
Po dopečení kačku vyberieme, jablko vyhodíme. Kačku podávame s lokšami, červenou kapustou a omáčkou s mandľovým maslom. |