Domáca šunka z morčacích pŕs, ideálna voľba pre tých, čo nechcú šunku plnú konzervantov, farbív a iných aditív, pre tých čo sa zdravo stravujú.
1
Done
|
Morčacie prsia načistíme, pomelieme na jemno a dáme do mixéra, pridáme vodu, olivový olej a soľ. Rozmixujeme a na záver pridáme petržlenovú vňať, peper, cesnak a zelené olivy a quinoa vločky. Všetko zmiešame naložíme do šunkovaru, dobre uzavrieme a dáme do chladničky na aspoň 12 hodín. |
2
Done
|
Šunku varíme 120 minút na 80°C a po uvarení ju necháme vydhladnúť a ešte dáme na niekoľko hodín do chladničky. Ideálne na celú noc. |
3
Done
|
Krájame na plátky a už na tanieri si ju môžme ešte dochutiť ak sa nám niečoho žiada. Šunka je suchšia, keďže tam ide len chudé mäso, no je to tak ideálna voľba pre tých, čo nechcú šunku plnú konzervantov, farbív a iných aditív. Ideálna aj pre deti a pre tých čo sa zdravo stravujú. |