Polievka z kukurice a quinoa perfektne osvieži aj v horúce letné dni. Podávať ju môžete horúcu alebo aj studenú.
1
Done
|
Kukuricu nakrájame na kolieska. Na olivovom oleji speníme na drobno pokrájanú šalotku. Potom jemne orestujeme aj na kolieska nakdájanú mrkvu a zeler. Uvaríme si cviklu aj quinoa (každú zvlášť). Quinoa nevaríme do úplne mäkka, aby sme ju potom mohli pridať do polievky a dovarili ju spoločne so zeleninou. |
2
Done
|
Restovanú zeleninu zalejeme vodou a pridáme k nej tri šúpolné listy z kukurice a na kolieska nakrájanú kukuricu. Polievku necháme uvariť (nevaríme dlho, stačí aby sa kukurica dobre uvarila). Posolíme a okoreníme. |
3
Done
|
Keď je zelenina v polievke uvarená, pridáme k nej quinoa a dovaríme ju do mäkka (pozor aby sme ju nerozvarili :-) (TIP: cviklu dávame až priamo do taniera, dodá tak príjemnú zemitú chuť polievke, ale polievka nebude len o cvikle :-) |